Τέλος έλαβε το μεσημέρι της Τρίτης το πολύωρο θρίλερ με αεροπειρατεία που σημειώθηκε σε αεροσκάφος της Egyptair, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Αν και αρχικά δόθηκε μία εντελώς διαφορετική εικόνα (σ.σ. ότι η αεροπειρατία έγινε για τα μάτια μιας γυναίκας) η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη όταν τα αιτήματα του δράστη αφορούσαν σε απευλευθέρωση ατόμων απός τις φυλακές και χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις των κυπριακών Αρχών, ο Αιγύπτιος δράστης, Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά, (σ.σ. χαρακτηρίστηκε ως άτομο ψυχικά διαταραγμένο), άφησε ελεύθερους τους ομήρους που κρατούσε, κατέβηκε από το αεροσκάφος τελευταίος και προχώρησε προς το μεγάλο υπόστεγο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο.

Τεθωρακισμένο της Αστυνομίας τον πλησίασε και τότε ο αεροπειρατής υψώνοντας ψηλά τα χέρια παραδόθηκε στους αστυνομικούς, καθώς πέταξε από πάνω του κάποια αντικείμενα, τα οποία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και εξετάζονται.

Άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού τον κύκλωσαν και τον έβαλαν σε όχημα απομακρύνοντάς τον από τη σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε καρέ καρέ τις κινήσεις του αεροπειρατή λίγο πριν και μετά την παράδοσή του:

«Δεν κουβαλούσε εκρηκτικά»

Δεν είχε εκρηκτικά πάνω του ο αεροπειρατής, ο οποίος νωρίτερα παραδόθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης διαπιστώθηκε ότι τα «πυρομαχικά» ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. Είχαμε μια τέτοια υποψία είπε ο κ. Κασουλίδης, αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου δήλωσε ότι είχαν φτάσει από την Αίγυπτο στο αεροδρόμιο της Πάφου Αιγύπτιοι κομάντος και διαπραγματευτής, γνώστης της αραβικής γλώσσας. Τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αεροπειρατής παραδόθηκε, αφού η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή φωτό: sigmalive.com/philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης