Σε αναστολή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό προχωρά η Λευκωσία, ως απάντηση στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι αρχηγοί των κομμάτων αποδέχθηκαν, έπειτα από πολύρωρη σύσκεψη, την εισήγηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, για αναστολή των συναντήσεων τόσο του ιδίου όσο και του διαπραγματευτή με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου ο κ. Αναστασιάδης δεν θα προσέλθει την Πέμπτη στην συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η τουρκική ενέργεια δεν αφήνει καμιά άλλη επιλογή στην Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι το συμβούλιο αρχηγών των κομμάτων «ομόφωνα καταδικάζει και καταγγέλλει την τουρκική επιθετική δραστηριότητα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και ταυτόχρονα δυναμιτίζουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε επίσης την ευρωπαϊκή και τη διεθνή κοινότητα να απαντήσουν και να αντιδράσουν στην προκλητική τουρκική συμπεριφορά και διεμήνσε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης