Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα απηύθηνε η Κύπρος, έτσι ώστε να επιδείξει το ενδιαφέρον που αρμόζει σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα έπειτα και από την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Την έκκληση απηύθηναν χθες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ γινόταν γνωστό ότι και τουρκικό υποβρύχιο κινείται στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρουσία του τουρκικού υποβρυχίου κοντά στο «Barbaros» αυξάνει την ένταση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου την ώρα που η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξεκαθαρίζει ότι δεν διαπραγματεύεται υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην περιοχή και ελληνικό υποβρύχιο στο πλαίσιο νατοϊκής επιχείρησης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Πάφο αναφέρθηκε στην ανάγκη εθνικής ομοψυχίας για την επίτευξη του στόχου της λύσης του Κυπριακού ειδικά στην παρούσα συγκυρία που η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Κανένας δεν επιθυμεί περισσότερο από εμάς τη λύση του Κυπριακού, είναι η δική μας πατρίδα υπό κατοχή, αλλά δεν είναι εφικτό να διαπραγματεύεσαι υπό καθεστώς απειλών και εκφοβισμού», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Κύπρος έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, τόνισε ότι η Λευκωσία αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα, διπλωματικά, πολιτικά, νομικά, επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός ότι τα μέσα που διαθέτει η Κύπρος είναι ελάχιστα, «εάν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ευ. Βενιζέλος: Αναβαθμίζεται η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014, 01:50

Τουρκικό υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ, Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014, 13:44  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης