Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εξετάσουν το θέμα των συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη.

Αυτό ανακοίνωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές και η είδηση δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα hurriyetdailynews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη οι υπουργοί των δύο χωρών βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για χωριστές συναντήσεις με τον νέο γ.γ. του ΟΗΕ Antonio Gueterres που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα.

Οι τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως ο Ν. Κοτζιάς είχε τηλεφωνήσει στον Μ. Τσαβούσογλου και οι δύο συμφώνησαν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι θα πάνε μαζί στη Γενεύη για να ολοκληρώσουν την τελική μορφή της από καιρό συνεχιζόμενης διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της επί δεκαετίες διαίρεσης της νήσου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, από τις 9 Ιανουαρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα αναφέρει, ακόμη, ότι «οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Τουρκία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, θα πάρουν επίσης μέρος στις συνομιλίες».

Πηγή: hurriyetdailynews.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης