Τραγική κατάληξη είχε η πτήση του δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβάτες, το οποίο χάθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

Μετά απο συντονισμένη έρευνα διάσωσης στην οποία συμμετείχαν εκτός απο την Κύπρο, το Ισραήλ και ο Λίβανος, εντοπίστηκαν συντρίμμια περίπου 40 ναυτικά μίλια από τη Λάρνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό και χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας. Αμέσως, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης.

Πηγή του SigmaLive.com, ανέφερε ότι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων στην Πάφο, κάποια στιγμή και ενώ κινούταν κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, σε ύψος εννέα χιλιάδων ποδών, έκανε κύκλο πιθανόν για επιστροφή.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, απο τον υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε και η Εθνική Φρουρά λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η συνομιλία του πιλότου με το Κέντρο Ελέγχου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επικοινωνία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους ρωτήθηκε εαν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Απάντησε καταφατικά, λέγοντας οτι «έχω μικρό πρόβλημα και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω.

Λίγη ώρα αργότερα, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, άρχισε να χάνει ύψος κατεβαίνοντας στα έξι χιλιάδες περίπου πόδια και ακολούθως εξαφανίστηκε απο τα ραντάρ.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Αεροπορίας

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα δικινητήριο Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες.

«Στις 19:18 το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας μπήκε σε κατάσταση συναγερμού, ειδοποιώντας το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για εντοπισμό του αεροσκάφους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Το σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια


Η πορεία του αεροσκάφους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης