Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας του ζεύγους στον Στρόβολο, όπου συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου ζεύγους ζήτησε νέα μεταθανάτια εξέταση των σορών,στην οποία παραβρίσκονται οι Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, εκ μέρους της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη νεκροτομή διενεργείται εκ νέου από την ιατροδικαστή, Ελένη Αντωνίου, παρουσία των προαναφερόμενων ιατροδικαστών. Η κ. Αντωνίου ενημερώθηκε για την εξέλιξη, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ, η κα. Αντωνίου είπε ότι η επανεξέταση των σορών κρίθηκε αναγκαία λόγω του ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα αποτελέσματα τόσο της αυτοψίας στη σκηνή του εγκλήματος όσο και της νεκροψίας και της νεκροτομής «είναι ξεκάθαρα».

Η κ. Σπηλιοπούλου βρίσκεται ήδη στην Κύπρο και στην σκηνή του εγκλήματος, για αυτοψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γρίφος για γερούς λύτες

Εν τω μεταξύ, αυτό που αναμένεται εκ μέρους ανακριτών είναι μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα των εξετάσεων dna που πρόκειται να ρίξουν περαιτέρω φως στο στυγερό αυτό έγκλημα.

Επιπρόσθετα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 15χρονος θετός υιός του άτυχου ζευγαριού, φέρεται να ισχυρίστηκε στην αρχική του κατάθεση ότι οι δράστες προσπάθησαν να του βγάλουν την πιτζάμα που φορούσε. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι δεν εντοπίστηκαν εκχυμώσεις στο κορμί του ανήλικου.

Στοιχείο που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανακριτών οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν ένα γρίφο για γερούς λύτες είναι αυτό του… πώς η συρόμενη πόρτα της κουζίνας δεν εντοπίστηκε παραβιασμένη αφού τόσο σε αυτή όσο και σε υπόλοιπες πόρτες του σπιτιού είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές ασφαλείας μετά από απόπειρα κλοπής που σημειώθηκε προ ενός έτους στο σπίτι.

Οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα

Σε δηλώσεις του το Σάββατο νωρίς το απόγευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα όσον αφορά γενικότερα το έγκλημα».

Ωστόσο, όπως σημείωσε «σ’ αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να δηλώσουμε τίποτε περισσότερο», τονίζοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

«Αντιλαμβάνεστε», πρόσθεσε, «η διερεύνηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, δεν συνεπάγεται και δημοσιοποίηση συγκεκριμένων πτυχών της», καθώς όπως ανέφερε μπορεί να επηρεάσει το ανακριτικό έργο.

Σημείωσε πως γίνεται αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης, ενώ συνεχίζονται να λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του άτυχου ζεύγους.

Ειδικότερα για την πορεία των ερευνών, ο κ. Αγγελίδης είπε πως:

● Αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τεκμήρια που έχουν ήδη συλλεχθεί.

● Απομονώνονται στοιχεία από καταθέσεις που λαμβάνονται με τα οποία οι ανακριτές ευελπιστούν ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση, σε συνδυασμό και με τις όποιοες πληροφορίες διαβιβάζονται στις Αρχές.

● Και το Σάββατο μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες στο χώρο της οικίας και στη γύρω περιοχή για συλλογή στοιχείων και τεκμηρίων.

● Στην σκηνή πραγματοποίησε αυτοψία η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία κλήθηκε στην Κύπρο για να βοηθήσει στην διερεύνηση και εξιχνίαση του εγκλήματος.

Πηγές: sigmalive, Φιλελεύθερος, politis.com.cy, Καθημερινή Κύπρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης