Ολοκληρώθηκε γύρω στις 14.00 η συνάντηση που ξεκίνησε στις δέκα το πρωί μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως δημιουργική τη σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε σχετικά με τα όσα ακούγονται για νέα Σύσκεψη στη Γενεύη, πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν, προσθέτοντας πως «όταν εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια και αν παρατηρηθεί τέτοια πρόοδος που να δικαιολογεί μια νέα Γενεύη, τότε γιατί όχι».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η αναστολή των εξελίξεων στην ΑΟΖ, είναι εκτός συζήτησης.

Στη σημερινή συνάντηση έγινε ορισμός της μόνιμης κατοικίας, ενώ συζητήθηκαν και οι τέσσερις ελευθερίες, θέματα στα οποία όπως είπε, υπάρχουν ακόμη διαφορές και εκκρεμούντα θέματα που πρέπει να καθοριστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε ακόμη ότι υπήρξαν νέα βήματα για καθορισμό της νόμιμης κατοικίας και άσκησης των τεσσάρων ελευθεριών. Εκεί, είπε, υπάρχει ένας συμφωνημένος ορισμός και για τα δύο, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν λεπτομέρειες όπου υπάρχουν διαφορές.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Τoυρκοκύπριου ηγέτη, με εκπρόσωπο του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης