Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης στον Λίβανο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική και ουσιαστική τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του προέδρου N. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ Χαρίρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τόνισε ότι κοινή επιδίωξη είναι η σταθερότητα στον Λίβανο και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες κρατών για το θέμα του Λιβάνου. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει καθοριστικές τις επόμενες ημέρες για το μέλλον του Λιβάνου και ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, αξιοποιώντας την ιδιότητα του κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις καλές σχέσεις με τις αραβικές χώρες.

Επίσης, είπε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η συνάντηση του προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Αλ Χαρίρι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, χθες το βράδυ. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί το Ριάντ. Δεν αποκλείεται, όπως ανέφερε, η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον βασιλιά της Ιορδανίας, αλλά και επίσκεψη στην Κύπρο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ο Σαάντ αλ Χαρίρι έφθασε στην Κύπρο λίγο πριν από τα μεσάνυκτα και είχε 45λεπτη συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προτού αναχωρήσει για τη Βηρυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης