Μήνυμα αισιοδοξίας ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που τα Θεοφάνια εορτάζονται από χιλιάδες Κύπριους μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τον αγιασμό των υδάτων στην Αγία Νάπα.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε και την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει πρόοδος στον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ευχήθηκε επίσης να είναι η τελευταία χρόνια που ο Κυπριακός λαός δεν μπορεί να γιορτάσει ελεύθερα στις πόλεις και τα χωριά του. Είθε ο Θεός, είπε, να φωτίσει τους ισχυρούς της γης επιτέλους να πιέσουν εκείνους που πρέπει, ώστε να τερματισθεί αυτή η τραγωδία του λαού μας, ο οποίος για περισσότερο από μισό αιώνα, βρίσκεται σε μια εθνική αναστάτωση.

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία ευρισκόμενη ενώπιον τόσων προβλημάτων, οφείλει να ενωθεί ολόκληρη και στόχος της να είναι η ελευθερία της πατρίδας μας.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα είναι δίπλα του, συμπαραστάτης και θα του δίδει θάρρος να αντέχει τις πιέσεις, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να δημιουργηθεί ένα σωστό κράτος, το οποίο να υπηρετεί όλους τους πολίτες του. Είθε, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Θεός να σας βοηθήσει επί των ημερών σας και του χρόνου ο λαός να γιορτάσει σε όλη την Κύπρο από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι την Πάφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης