Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις. Όλα είναι έτοιμα σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων, είπε, έχει προβεί σε όλες τις διευθετήσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Στη μάχη των εξετάσεων, που θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ρίχνονται σήμερα 8.619 μαθητές, διεκδικώντας μια θέση στα ΑΕΙ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας το σύνολο των μαθητών φέτος, που θα παρακολουθήσουν σπουδές ΑΕΙ είναι 8.619 σε σχέση με 8.791 το 2014.

Οι υποψήφιοι, που επιθυμούν πρόσβαση σε πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας ανέρχονται σε 5.902. Οι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές είναι 889 και για Δραματικές Σχολές 18. Με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, εύχεται καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους μαθητές. «Με σωστή οργάνωση και μελέτη, θέληση και επιμονή, είμαι πεπεισμένος, αναφέρει στο μήνυμά του, ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα εκπληρώσετε τα όνειρά σας» ανέφερε ο υπ. Παιδείας.

Παράλληλα, προτρέπει τους μαθητές να αντιμετωπίσουν την εμπειρία των Παγκύπριων Εξετάσεων με ψυχραιμία και θάρρος, ως μια δοκιμασία, η οποία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έχει να τους διδάξει πολλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος προς τους καθηγητές και τους γονείς επισημαίνει ότι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, αξίζουν συγχαρητήρια για τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους προς τους μαθητές όλο αυτό το διάστημα.
«Με τις Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώνεται ο κύκλος της σχολικής ζωής, αλλά παράλληλα ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες, νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες. Εύχομαι από καρδιάς καλή σταδιοδρομία σε όλους!» καταλήγει στο μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης