Βρέθηκαν τα οστά του μικρότερου αγνοουμένουΣυγκλονίζει για ακόμη μία φορά η βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αφού 41 χρόνια μετά τον «Αττίλα 2» βρέθηκαν τα οστά του μικρότερου αγνοουμένου της κυπριακής τραγωδίας, ο οποίος ήταν θαμμένος μαζί με την πιπίλα του, καθώς τότε ήταν μόλις έξι μηνών.

Ειδικότερα, σε ομαδικό τάφο της κατεχόμενης Κυθραίας βρέθηκαν τα οστά του μικρότερου αγνοουμένου της τραγωδίας του 1974 στην Κύπρο, που ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. Πρόκειται για τον μόλις 6 μηνών -τότε- Ανδρέα Κυριακού, που δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα του Αγγελική (25 ετών), τις θείες του Σούλα (11 ετών) και Μάρω (19 ετών) και την γιαγιά του Ελένη Θεμιστοκλέους (46 ετών).

Η οικογένεια ξεκληρίστηκε από τους Τούρκους εισβολείς στις 14 Αυγούστου 1974.

Σύμφωνα με τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», που προέβαλε σε σχετικό ρεπορτάζ συγκλονιστικές φωτογραφίες από προσωπικά αντικείμενα των νεκρών που βρέθηκαν δίπλα στα οστά τους στον ομαδικό τάφο, μεταξύ άλλων εντοπίστηκε η πιπίλα του βρέφους, το κλειδί του σπιτιού τους στο Τραχώνι, τα ρούχα των γυναικών, ένα δακτυλίδι και μία βέρα.


Ο θείος του βρέφους Βάσος Κυριάκου, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Παναγιώτη, ήταν οι μόνοι που επέζησαν από την οικογένεια.

Ήταν 14 Aυγούστου 1974, όταν ακούγοντας τους βομβαρδισμούς και τα τανκς των Τούρκων να πλησιάζουν, άρχισαν να τρέχουν μακριά από το σπίτι τους στο Τραχώνι Kυθραίας. Καθώς έτρεχαν δίπλα από τα τεθωρακισμένα, ο θείος τους τραυματίστηκε και η οικογένεια διασκορπίστηκε. Από τότε δεν ξαναείδαν το βρέφος και τους άλλους συγγενείς τους.

Οι κηδείες τους θα γίνουν στις 10 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015, 17:47