Την πρόκριση στους «8» του Euro 2012, ως πρώτη του ομίλου της (Γ’) εξασφάλισε η Εθνική Ισπανίας.

Οι «φούριας ρόχας», χάρη σε γκολ του Νάβας στο 87ο λεπτό, επιβλήθηκαν με 1-0 της Κροατίας στο Γκντανσκ της Πολωνίας και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, σε αντίθεση με την ομάδα του Μπίλιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η «χρβάτσα», μετά τη ήττα της, είδε την Ιταλία να της «κλέβει» την δεύτερη θέση, κι έτσι η πορεία της στη διοργάνωση τερματίστηκε στη φάση των ομίλων.

Στα προημιτελικά η Ισπανία θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα, που θα καταλάβει την δεύτερη θέση στον Δ΄όμιλο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ομάδα του Ντελ Μπόσκε στο αποψινό παιχνίδι έπαιξε αρκετές φορές με τη… φωτιά, ωστόσο εν τέλει δεν «κάηκε», καθώς ο Ίκερ Κασίγιας βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων, κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του, την ώρα που η ομάδα του είχε τη κατοχή της μπάλας, ωστόσο τα… χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Αφού λοιπόν οι Κροάτες δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κασίγιας στις σπουδαίες ευκαιρίες των Ράκιτιτς (59’) και Πέρισιτς (79΄) είδαν τον νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται εις βάρος τους.

Το νικητήριο τέρμα των Ισπανών επιτεύχθηκε στο 87ο λεπτό, όταν ο Ινιέστα,  μετά από πάσα του Φάμπρεγας, έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και τροφοδότησε τον Νάβας, ο οποίος προ κενής εστίας «έγραψε» το τελικό 1-0.

Κίτρινες: Σρνα, Στρίνιτς, Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς, Ράκιτιτς

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Βίντα (66΄ Γέλαβιτς), Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Βουκόγιεβιτς (81΄ Εντουάρντο), Σρνα, Μόντριτς, Πράνιτς (65΄ Πέρισιτς), Μάντζουκιτς

Ισπανία (Βιθέλντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Αλμπα, Τσάβι (89΄ Νεγρέδο), Μπουσκέτς, Αλόνσο, Σίλβα (73΄ Φάμπρεγας), Τόρες (60΄ Νάβας), Ινιέστα.

To γκολ του Νάβας:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης