Χωρίς νίκη για δεύτερο παιχνίδι στο Euro 2016 έμεινε η Πορτογαλία. Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος έμεινε στο 0-0 με την Αυστρία με τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να σημαδεύει το δοκάρι στο 79’ από το σημείο του πέναλτι. Δοκάρι είχε και ο Νάνι στο 29’.

Η Πορτογαλία μπήκε πιο δυναμικά και πίεσε την Αυστρία κερδίζοντας δύο κόρνερ. Οι Αυστριακοί απάντησαν στο 3’ με τον Χάρνικ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 12’ οι Ίβηρες άγγιξαν το γκολ με τον Νάνι να ξεπερνά τον Πρεντλ, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Άλμερ. Πάνω στον κίπερ των Αυστριακών κατέληξαν και οι προσπάθειες των Βιεϊρίνια, Κουαρέσμα και Καρβάλιο, ενώ στο 22’ ο Ρονάλντο αστόχησε με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Ο Νάνι στο 29’ σημάδεψε το δοκάρι συνεχίζοντας τον χορό των χαμένων ευκαιριών, ενώ ο Άλμερ στο 35’ έβαλε στοπ και στην κεφαλιά του Ρονάλντο και τρία λεπτά μετά σε νέα προσπάθεια του σούπερ σταρ της Ρεάλ. Στο 41’ ο Αλάμπα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια και δεξιά και ο Βιεϊρίνια έδιωξε με κεφαλιά πριν η εστία της Πορτογαλίας παραβιαστεί.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Πορτογαλία συνέχισε να πιέζει και να αναζητεί το γκολ, αλλά μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να το βρει. Στο 46’ σούταρε ο Ιλσάνκερ της Αυστρίας ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Ρουΐ Πατρίσιο, ενώ για τους Ίβηρες ο Ρονάλντο στο 55’ έπιασε… κεραυνό με το αριστερό, έξω από την περιοχή, με τον Άλμερ να απομακρύνει σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κίπερ της Αυστρίας νίκησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και στο 56’, ενώ η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 79’. Ο ακριβότερος παίκτης του γηπέδου κέρδισε πέναλτι όταν τον ανέτρεψε ο Χιντερέγκερ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι!

Στο 82’ ο Καρβάλιο, ενώ έπαιζε με πρόβλημα στην μέση, έδιωξε σωτήρια σε σέντρα από δεξιά και στο 85’ ο Ρονάλντο σκόραρε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση το φάουλ, αλλά ο διεθνής άσος ήταν σε θέση οφσάιντ!

Πορτογαλία – Αυστρία 0-0 (ΕΡΤ1)

Γκολ:
29′ δοκάρι ο Νάνι
79′ έχασε πέναλτι ο Ρονάλντο

Κίτρινες κάρτες: Πέπε, Κουαρέσμα – Χάρνικ, Φουχς, Χιντερέγκερ

Κόκκινες κάρτες:


Πορτογαλία:
Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκερέιρο, Κουαρέσμα (71′ Ζοάο Μάριο), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Αντρέ Γκόμες (83′ Έντερ), Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυστρία:
Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χιντερέγκερ, Φουξ, Χάρνικ, Ιλσάνκερ (87′ Βίμερ), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Αρναούτοβιτς, Αλάμπα (65′ Σεπφ), Σάμπιτζερ (85′ Χίντερσερ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης