Από το Ρούσσο Θεόδωρο, προπονητή μικρών και μεγάλων αποστάσεων

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και όχι μόνο, παρατηρείται μια τεράστια άνθηση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού. Άνθρωποι όλων των ηλικιακών κατηγοριών ασχολούνται με το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που σκοπό έχουν να «γεμίσουν» την καθημερινότητα τους, να καρπωθούν τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης και να κλείσουν οριστικά στο χρονοντούλαπο την προηγούμενη ανιαρή ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσπάθειά τους αυτή όμως οι περισσότεροι ξεκινούν να γυμνάζονται χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνοχή και τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί να εγκαταλείπουν την προσπάθεια από πολύ νωρίς.
Μία εύκολη λύση είναι η ανεύρεση ενός προγράμματος από το διαδίκτυο το οποίο αφενός θα μας δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές αφετέρου όμως δεν θα περιλαμβάνει πολύ σημαντικές παραμέτρους της καθημερινότητάς μας (ηλικία, επάγγελμα ,διαθεσιμότητα, αιματολογικές εξετάσεις, παρακολούθηση) που είναι πολύ σημαντικές για την κατάρτιση ενός προγράμματος γυμναστικής.

Η πιο ενδεδειγμένη λύση λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι να εμπιστευτείτε το σώμα σας σε έναν προπονητή ο οποίος θα έχει καταρχήν θεωρητική γνώση (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό).Αυτό θα σας εξασφαλίσει την κατάρτιση ενός προγράμματος που θα είναι βασισμένο στις βασικές αρχές της προπονητικής χωρίς άστοχες και άσκοπες επιβαρύνσεις. Επιπρόσθετο θετικό στοιχείο είναι ο προπονητής αυτός να έχει υπάρξει αθλητής του αγωνίσματος για το οποίο τον συμβουλεύεστε. Αυτό θα δώσει μεγαλύτερο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ εσάς και του προπονητή καθώς οι συνεννοήσεις θα γίνονται ευκολότερα και γρηγορότερα. Το κόστος για τον σχεδιασμό ενός προγράμματος βρίσκεται σε πολύ προσιτά επίπεδα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια μικρή έρευνα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επωφεληθείτε το 100% της προπόνησης, χωρίς τραυματισμούς με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επιστήσω τη προσοχή στην επιλογή που θα κάνετε γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός «προσοχή στις απομιμήσεις»……..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης