Ο Γιώργος Νινιός πρωταγωνιστεί στην ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση της Λείας Βιτάλη «Ζεϊμπέκικο», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, στο Studio Μαυρομιχάλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται έναν ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που αντιστέκεται στο σύστημα με τη ζωή και τα τραγούδια του και βιώνει ακραίες καταστάσεις, ενώ το μόνο που αναζητά με πάθος είναι η αγάπη. Στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου- του χορού που αναμετριέται με το θάνατο- και μέσα από την ιστορία ενός ανθρώπου που έκανε τον εαυτό του παρανάλωμα του πάθους, καθρεφτίζεται η αλήθεια της ελληνικής ψυχής και θέτει καίρια ερωτήματα για τις αξίες της νέας πραγματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Νινιός μίλησε στο zougla.gr για την επιτυχία της παράστασης και τα μελλοντικά του σχέδια… 

Zougla.gr: Για τρίτη χρονιά στο studio Μαυρομιχάλη με το ζεϊμπέκικο που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό; Ποια είναι τα στοιχεία του έργου που έγιναν αιτία να ακολουθήσει ο κόσμος και να αγαπήσει το ζεϊμπέκικο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιώργός Νινιός: Φαίνεται πως ενδιαφέρει το θέμα. Το ασυμβίβαστο του συνθέτη που υποδύομαι και η ανάγκη του καλλιτέχνη να μάχεται και να υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τα πιστεύω του. Και την δουλειά του, και στην ζωή του.

Η σκηνοθεσία του Φώτη Μακρή έχει καταφέρει να τα ζυγίσει όλα αυτά πολύ καλά. Και τις ερμηνείες και το θέμα του έργου, αλλά και την πολύ σημαντική θέση που έχει στην παράσταση η μουσική. Τόσο μέσα στην παράσταση, όσο και το δεύτερο μέρος που ακολουθεί, με την ερμηνεία λαϊκών τραγουδιών από τους συντελεστές της παράστασης και την ζωντανή ορχήστρα. 

Πόσο δύσκολο είναι να παίζετε για τρίτη χρονιά στο ίδιο έργο; Από που αντλείτε τη δύναμη ώστε να μπορείτε να αντέχετε τη φθορά της επανάληψης και του χρόνου και από την άλλη πλευρά να διατηρείτε την αλήθεια του λόγου και της στιγμής σε κάθε παράσταση κάθε βράδυ;

Γιώργος Νινιός: Τρία χρόνια, μια μέρα, μια ώρα, είναι το ίδιο.Πρέπει να είναι κάθε παράσταση σαν να είναι η πρώτη. Και αυτό το καταφέρνεις είτε άπειρος είτε έμπειρος. Η αλήθεια του λόγου και της στιγμής ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δεν έχει σχέση η διάρκεια των παραστάσεων. Αν υπάρχει λοιπόν, την φέρνεις κάθε βράδυ στην σκηνή με την φρεσκάδα και την ενέργεια της πρώτης φοράς. Αυτή είναι και η δουλειά μας.

Υπάρχει κάτι άλλο που ετοιμάζετε αυτή την περίοδο που αφορά στο θέατρο ή την τηλεόραση; Κάποιος ρόλος κάποιος χαρακτήρας, που να αποτελεί ανεκπλήρωτο όνειρό σας; 

Γιώργος Νινιός: Από Φλεβάρη και μετά, στο Αγγέλων Βήμα, δύο παραγωγές. Το “10” του Καραγάτση σε μορφή αναλόγιου και μια μουσική παράσταση με τραγούδια του Ν. Γούναρη και της Μ. Νίνου. Η συνάντησή τους στον παράδεισο, είναι μια μουσική συνάντηση. Έχουν πολλά να πουν και πολλά να τραγουδήσουν. Στο πρώτο είμαι ο αφηγητής και στο δεύτερο, σκηνοθετώ.

Η παράσταση

«Ζεϊμπέκικο», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά –Κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Νινιός
Φωτισμοί- Βίντεο: Στέφανος Κοπανάκης

Παίζουν:

Γιώργος Νινιός, Στέλλα Κρούσκα, Ρένα Κουμπαρούλη

Στη παράσταση παίζουν ζωντανά οι μουσικοί:Διονύσης Διονυσόπουλος, Βαγγέλης

Τσουκλίδης ( Μπουζούκι) Κώστας Μασούρας ( Κιθάρα)

Το Τραγούδι «Ζεϊμπέκικο» είναι σε στίχους και μουσική του Γιώργου Νινιού

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων:

Κάθε Σάββατο: Κανονικό: 15 ευρώ, Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών, άνω των 65 ετών:10 ευρώ

Κάθε Κυριακή: Κανονικό:12 ευρώ, Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών, άνω των 65 ετών:10 ευρώ
Άνεργοι, Ατέλειες: 8 ευρώ (όλες τις μέρες)

 Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Αμέσως μετά την παράσταση, ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία ερμηνεύουν οι συντελεστές της παράστασης.

Μαυρομιχάλη134, Τηλ.2106453330

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης