Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, με ομάδα αντεξουσιαστών να βάζει φωτιά σε κάδους και να πετά βόμβες μολότοφ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι από την πλευρά τους, με τη συνδρομή δικυκλιστών της Ομάδας Δ, επιχείρησαν να απωθήσουν τους νεαρούς, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας προς τη ΒουλήΠροηγήθηκε περιορισμένη ρίψη χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χρήση δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, τη στιγμή που άτομα τα οποία βρίσκονται ταμπουρωμένα στους χώρους του Πολυτεχνείου εκτόξευαν πέτρες και αιχμηρά αντικείμενα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας προς τη Βουλή, όταν ομάδα αντεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα επί της οδού Τοσίτσα και σε ένα στην οδό Στουρνάρη.

Από απόσταση ασφαλείας παρατηρούν τα γεγονότα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιμένοντας την εκτόνωση της κατάστασης προκειμένου να παρέμβουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, ενώ μέχρι αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων.

Η επέμβαση της Ομάδας Δ

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο αυτοκίνητα επί της οδού Τοσίτσα κι ένα στην οδό Στουρνάρη

Ρίψη μολότοφ και πετροπόλεμος γύρω από το Πολυτεχνείο

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Όχημα της Πυροσβεστικής σε απόσταση ασφαλείας από τα επεισόδια

Βόμβα μολότοφ έπεσε επάνω σε άνδρα των ΜΑΤ

Πετροπόλεμος επί της οδού Τζωρτζ

Αντεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έστησαν οδοφράγματα

Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι, ξεκινώντας από τα Προπύλαια, κινήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, προτού καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου έγραψαν συνθήματα εναντίον του κράτους και των φυλακών τύπου Γ’ και υπέρ των φυλακισμένων απεργών πείνας.

Έξω από το κτίριο της Βουλής, διαδηλωτές έκαψαν σημαία τράπεζας.


 
Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα διαδηλωτών προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η πορεία προς τη Βουλή:

Αλληλέγγυοι στα Προπύλαια:

Τα Προπύλαια πριν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης