Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Χανιώτη δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη, ο οποίος απομακρυσμένος από όλους, δίχως στενούς συγγενείς, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατό του είναι πολλά. Η απώλεια του 41χρονου ρεπόρτερ έγινε γνωστή από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, αρκετούς μήνες μετά τον χαμό του.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο αφιέρωσε το επίσημο newsletter του περασμένου Ιουνίου στη μνήμη του Ξεκουκουλωτάκη, αλλά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με παλαιότερο έγγραφο της Διοίκησης, ο θάνατός του σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Brighton, το σώμα του ανασύρθηκε την 1η Απριλίου από γκρεμό στην περιοχή Beachy Head στο Eastbourne και έφερε πολλαπλά τραύματα από την πτώση. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση. Ωστόσο, απορία προκαλεί το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Χάρη, καθώς πρόκειται για περιοχή, δίχως σπίτια, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από το Eastbourn.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, αλλά μάταια. Έχει μόνο μία αδερφή η οποία δεν θέλησε να μιλήσει για την απώλεια του αδερφού της. Μετρημένοι στα δάκτυλα κάποιοι μακρινοί του συγγενείς, μιλώντας στην εφημερίδα μας, δήλωσαν αιφνιδιασμένοι, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες είχαν χάσει τα ίχνη του και η επικοινωνία μαζί του ήταν ανύπαρκτη. 



«Με απειλούν»

Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε γίνει γνωστός από την υπόθεση του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την οποία παρουσίασε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA το 2006.

Το ντοκουμέντο:

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκαλύπτει το παρασκήνιο της υπόθεσης:

Ο ρεπόρτερ είχε εξασφαλίσει ηχητικό ντοκουμέντο του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Καστελίου στην Κρήτη είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό. Η αποκάλυψη είχε οδηγήσει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην παραίτησή του από τα καθήκοντά του στο υπουργείο.

Στον Τύπο εκείνης της περιόδου ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε αναφέρει ότι δέχθηκε πιέσεις από τα γεγονότα μετά το ρεπορτάζ, ενώ η εφημερίδα «Πατρίδα» είχε δημοσιεύσει δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες απειλούνταν η ζωή του: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, δέχομαι απειλές… Μου είπαν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για μένα και μου το μεταφέρουν όλοι, με παίρνουν και στο τηλέφωνο και με απειλούν».

Ωστόσο, όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο ότι επρόκειτο για ένα ευαίσθητο άτομο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, που μάλλον η πίεση και οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει τα Χανιά.

Η φυγή στο εξωτερικό

Ο ρεπόρτερ Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης μετανάστευσε στο Λονδίνο, απογοητευμένος, μακριά από όλους και όλα που τον πλήγωσαν.

«Η Ελλάδα για μένα ανήκει πλέον στο παρελθόν» δήλωνε κατηγορηματικά. «Δεν σκοπεύω να γυρίσω στην Κρήτη όχι επειδή δεν την αγαπώ, απλώς δεν νομίζω ότι εκεί θα βρεθεί κάποιος να μου δώσει τις ευκαιρίες που μου δίνουν στο Λονδίνο».

«Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να καταλάβω ότι όλα ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι. Αυτό που με πείραξε, όμως, περισσότερο ήταν ότι στο τέλος άφηναν υπονοούμενα για τον χαρακτήρα μου, μήπως δηλαδή ήμουν χαζούλης. Γιατί; Επειδή έκανα σωστά τη δουλειά μου και δεν έπαιξα το παιχνίδι κανενός; Και μετά, όλες αυτές οι απειλές που δέχθηκα; Και, μάλιστα, από ανθρώπους που κάποτε μου το έπαιζαν φίλοι». 

Ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης εργάστηκε ως επικεφαλής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο κολέγιο Beneficial Outreach Center, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Παιδαγωγικά και στην Αγγλική Γλωσσολογία.

Το Πανεπιστήμιο αναφέρει σε email που απέστειλε στο flashnews.gr:

«Εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο από το 2006. Οι συνάδελφοι του τον φώναζαν Χάρη και ήταν πολύ δημοφιλής και αφοσιωμένο μέλος του προσωπικού. Νιώσαμε έκπληξη με το θάνατό του και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του και τους φίλους του. Το Πανεπιστήμιο οργάνωσε μια τελετή για τον Χάρη την 1η Μαΐου στην εκκλησία St Lawrence Church, στο χωριό Falmer. Η εκκλησία ήταν γεμάτη και πολλοί μίλησαν για την ευγένεια, την καλοσύνη και το γενναιόδωρο πνεύμα που τον χαρακτήριζαν».

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τον θάνατο του Χ. Ξεκουκουλωτάκη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013, 10:22

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης