Για «θέατρο του παραλόγου» κάνει λόγο ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος με αποκλειστική συνέντευξή του στο zougla.gr, αναφερόμενος στην απεργία πείνας που ανακοίνωσε πως κάνει ο ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας Golden Star Ferries Γιώργος Στεφάνου.

Ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει πως είναι «ντροπή» ο αγώνας που κάνουν οι εργαζόμενοι σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον να επισκιάζεται από εργοδότες που κάνουν απεργίες μαϊμού με παράνομες διεκδικήσεις. 
 
«Δεν πρόκειται για εταιρεία που δήθεν εξυπηρετεί, που δήθεν τηρεί τη νομιμότητα. Ζητά πράγματα εκτός νομιμότητας, ζητά γραμμές φιλέτο και θέλει πράγματα εκτός κανόνων. Η Golden Star Ferries εκτός από τα λιμάνια φιλέτο δεν εξυπηρετεί κανένα μικρό νησί. Σε ποια λιμάνια πηγαίνει; Υπάρχουν λιμάνια σε Ηράκλεια, Σίκινο, Κίμολο Φολέγανδρο. Έχουν πάει ποτέ εκεί;» αναρωτιέται.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τονίζει πως υπάρχουν νόμοι και συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες. «Οποιοσδήποτε πλοιοκτήτης μπορεί να βάλει όποιο πλοίο θέλει, όπου θέλει, αλλά υπάρχουν κανόνες. Δεν μπορούμε να βάζουμε εκβιαστικά διλήμματα που είναι και παράνομα. Εφόσον τηρήσεις τις χρονικές προθεσμίες μπορείς να πας όπου θες, το υπουργείο δεν στο απαγορεύει» ξεκαθαρίζει, προσθέτοντας πως είναι προς τιμήν του κ. Κουρουμπλή και του κ. Σαντορινιού που δεν κάνουν πίσω καθώς είναι θεματοφύλακες της νομιμότητας και των κανόνων που διέπουν την ακτοπλοΐα.

«Πρέπει να γίνουν δύο έρευνες»

Επιπλέον, ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει πως η απεργία πείνας είναι για τους ήρωες και τον λαό – για κάποιον που διεκδικεί, όχι για κάποιον που κάνει θέατρο, ενώ ζητά την παρέμβαση τόσο του υπουργείου Ναυτιλίας όσο και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να γίνουν δύο έρευνες. Η πρώτη πρέπει να γίνει από το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να δούμε πως ο γενικός γραμματέας αναφέρει ότι υπήρχε ομοφωνία στην απόφαση του συμβουλίου, ενώ δεν υπήρχε. Επίσης πρέπει να ερευνηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, πως οι αδελφοί Στεφάνου γνωρίζουν ένα μήνα νωρίτερα την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία σύμφωνα με αυτούς τους δικαιώνει» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Ηλιόπουλου στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης