Η ανάγκη να οριοθετηθεί κανονιστικό πλαίσιο για τις αγορές αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, επισημάνθηκε από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, προς τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.

Τονίστηκε, ακόμη, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει αναφορά στην δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας και η βούληση της δημοτικής αρχής να συμβάλει στην άμβλυνση των οικονομικών προβλημάτων των πολιτών. Φορείς που δραστηριοποιούνται στη διάθεση προϊόντων είχαν, στο παρελθόν, καταγγείλει επεμβάσεις της δημοτικής αστυνομίας, λόγω μη έκδοσης σχετικής άδειας από τον δήμο για την παραχώρησης του χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των αγροτικών αγορών, όπως η εγκαθίδρυση νομικού πλαισίου, διασφάλιση πιστοποίησης και ποιότητας των προϊόντων που διαθέτουν οι παραγωγοί, ο χωροταξικός έλεγχος και η έκδοση φορολογικών παραστατικών, ο θεμιτός ανταγωνισμός με το οργανωμένο στεγασμένο εμπόριο, καθώς και θέματα κυκλοφορίας και καθαριότητας.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης