Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Αμφίκλειας και των κοντινών περιοχών από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα που το επιστημονικό προσωπικό του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας φαίνεται να ανησυχεί μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην ίδια περιοχή, ένας εκ των οποίων είχε μέγεθος 4,9 R, οι κάτοικοι περνούν τις νύχτες τους στο ύπαιθρο ενώ μεγάλες αυλές σπιτιών, προαύλια σχολείων και εκκλησιών αλλά και πλατείες γέμισαν με κρεβάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χωριά Δρυμαία και Ρεγγίνι που έχουν πάθει τις μεγαλύτερες καταστροφές, με παρεμβάσεις των δήμων και της περιφέρειας, αποκαταστάθηκαν οι βασικές τους λειτουργίες στο οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι έλεγχοι έχουν πλέον επεκταθεί έτσι ώστε να προσδιοριστεί με σαφήνεια η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, περισσότερα από 12 με 15 χωριά έχουν υποστεί ζημιές. Οι μηχανικοί ωστόσο, αναμένεται να έχουν σαφή άποψη μετά το τέλος της αυτοψίας σε όλα τα κτίσματα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013, 17:20

Σεισμική δόνηση 4,9R στην Αμφίκλεια
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013, 14:52

H γη τρέμει στη Φθιώτιδα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013, 19:38

Ισχυρός μετασεισμός στην Αμφίκλεια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013, 16:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης