Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγελίες-φωτιά σε βάρος του πρώην δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά σχετικά με προσλήψεις και μετατάξεις ημετέρων ακούστηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχε ορίσει ο νυν δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης.

Οι καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων και τρεις παράνομες προσλήψεις στον Δήμο επί δημαρχίας ΚοτρωνιάΟ πρώην και επί 16 χρόνια δήμαρχος Λαμιέων φέρεται να έβαλε απ’ το παράθυρο στον Δήμο τη γυναίκα του και τον γιo του (!), και όταν έχασε τις εκλογές φρόντισε να τους κάνει «μετάταξη» στην Περιφέρεια. Πρόκειται σαφώς για ένα ηθικό θέμα -μέχρι να αποδειχθεί εάν είναι και παράνομο- την ώρα που χιλιάδες νέοι περιμένουν στην ουρά για μία θέση εργασίας.

Το θέμα αναδείχθηκε και συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Σταυρογιάννης με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για την πορεία του εσωτερικού ελέγχου που γίνεται στον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει το lamiareport, δεν ήταν ο Γιώργος Κοτρωνιάς, αλλά τον εκπροσωπούσε ο Παναγιώτης Φώσκολος, ο οποίος άκουσε τον Παναγιώτη Στασινό να λέει ότι έφτασε στα χέρια του ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μια καταγγελία με τίτλο: «Έργα και ημέρες του Γιώργου Κοτρωνιά».

Aκούστε τι καταγγέλλει στο zougla.gr ο κ. Στασινός:

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το περιεχόμενο της καταγγελίας αφορά μεταξύ άλλων και τρεις παράνομες προσλήψεις στον Δήμο επί δημαρχίας Κοτρωνιά. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πρόκειται για τη δεύτερη σύζυγο του δημάρχου και τον γιο του, καθώς και ένα άλλο άτομο, το οποίο όμως, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής, να συνδέεται συγγενικά με τον κ. Κοτρωνιά.

Η καταγγελία είναι μεν ανώνυμη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία, ακόμη και φωτοτυπία από ένα ΦΕΚ που υπογράφει ο νέος περιφερειάρχης για τις μετατάξεις των συγκεκριμένων ατόμων, αφού μετά την ήττα του Κοτρωνιά στις εκλογές κάποιοι φρόντισαν να μετακινηθούν από τον Δήμο στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Ταμείο.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ

Η καταγγελία φέρεται ότι έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα Λαμίας, καθώς και σε άλλα πρόσωπα και ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την καταγγελία και είπε στους επικεφαλής ότι έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι των προσλήψεων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, όπως στο ΔΗΠΕΘΕ, στην Κοινωφελή Επιχείρηση και αλλού.

Αν τελικά αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι παράνομες, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αγγίζει όχι μόνο τον Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο περιθώριο της συνάντησης οι επικεφαλής έλεγαν χθες ότι καλό θα είναι ο πρώην δήμαρχος να ζητήσει να ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο της καταγγελίας και να δώσει απαντήσεις, όπως και η Περιφέρεια.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταγγέλλων κλείνοντας την επιστολή θέτει κάποια πολιτικά ερωτήματα στον πρώην δήμαρχο, στον νυν δήμαρχο και στον νέο περιφερειάρχη, ενώ καλεί τον εισαγγελέα να παρέμβει και να ερευνήσει την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Θέμα «νόμιμο και ηθικό» με την κόρη Γκαργκάνα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, 13:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης