Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο του Πειραιά η δίκη του Νίκου Σειραγάκη ο οποίος θεωρείται ο δράστης της πλέον ειδεχθούς υπόθεσης παιδεραστίας.

Είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2011 στο Ρέθυμνο. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από τακτικούς δικαστές και ενόρκους του Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, στις 16 Μαΐου του 2013, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος 36 ανηλίκων και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών και κατά συγχώνευση 220 έτη ποινή κάθειρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξετάστηκαν έξι μάρτυρες με τον Νίκο Σειραγάκη να είναι αμετανόητος για τις ασελγείς πράξεις λέγοντας ότι δεν θεωρεί ασέλγεια όλα όσα έκανε στα παιδιά, αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά ήταν στο πλαίσιο μύησης των παιδιών και πως ο ίδιος υπήρξε μέλος της διαδικασίας, ενός «κώδικα» στην προπονητική.

Όλα, ισχυρίστηκε, έγιναν με τη θέληση τους, γεγονός που εξόργισε τους γονείς που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα. Να σημειωθεί ότι κατέθεσαν και αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Η δίκη διεκόπη για τις 10 Νοεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση ,την απολογία του δράστη και τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης