Ως «ακατάλληλο» κρίθηκε από τον Ε.Φ.Ε.Τ. ελαιόλαδο από την Κρήτη το οποίο αμέσως ανακλήθηκε.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων προχώρησε άμεσα στην ανάκληση δύο παρτίδων ελαιολάδου που φέρει την ονομασία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Λατζιμάς», συσκευασίας 1L, με αριθμούς παρτίδας : LOT 2140116Α με ανάλωση πριν από : 30/01/2018 και LOT 3230116Α με ανάλωση πριν από: 30/04/2018 αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και στη συνέχεια εξέταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα τυποποιούνται από την επιχείρηση «Λατζιμάς Α.Ε.» (EL 40 043) η οποία έχει έδρα το Πάνορμο Ρεθύμνου Κρήτης.

Κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία εκδόθηκε διαπιστώθηκε, πως πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» τα οποία καθίστανται μη βρώσιμα ως έχουν και έτσι αποσύρονται από την αγορά με γρήγορες διαδικασίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε τον εντοπισμό και την απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την επιχείρηση, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί με το συμβάν έλεγχοι.

Παράλληλα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές τους οποίες έχουν προμηθευτεί τις εν λόγω παρτίδες των εν λόγω προϊόντων να μην τα χρησιμοποιήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης