Επί τάπητος τίθεται σήμερα η οικονομική προσφορά της Intralot για το στοίχημα στις ιπποδρομίες, καθώς συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ υπό τον νέο πρόεδρο Μανώλη Κονδύλη και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Πασχάλη Μπουχώρη.

Πρόκειται για τη μοναδική προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την εκχώρηση 20ετούς άδειας διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, προνόμιο που μέχρι σήμερα είχε ο ΟΔΙΕ. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση, ύψους 40 εκατ. ευρώ, της Global Family Partners, χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμη και δεν έγινε δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ είχε κατατεθεί χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για τα τεχνικά και νομικά στοιχεία της συναλλαγής. Παράλληλα, θεωρήθηκε πως εντασσόταν σε μια προσπάθεια παράτασης του διαγωνισμού, προκειμένου να κλείσει το Ιπποδρόμιο στο Μαρκόπουλο, προτού ανακηρυχτεί πλειοδότης, αφού ο ΟΔΙΕ θα πρέπει να τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Την ίδια άποψη φαίνεται να είχε και το ΤΑΙΠΕΔ, αφού η επιστολή ήταν εκτός διαδικασίας και ήταν αμφίβολος ο δεσμευτικός της χαρακτήρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκκαθάριση του ΟΔΙΕ θα γίνει βάσει του νόμου 4111 και ύστερα από παρέμβαση της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις προς τον συγκεκριμένο οργανισμό. Η μεταφορά του Ιππoδρόμου από το Φάληρο στο Μαρκόπουλο έγινε με δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με την αλλαγή φορολογίας του 2010 στους ιδιοκτήτες αλόγων -που αποχώρησαν μαζικά- το εν λόγω προϊόν έπαψε να είναι ελκυστικό. Αποτέλεσμα της διαμορφωθείσας κατάστασης είναι ο ΟΔΙΕ να εμφανίζει ζημιές περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ εκχωρεί μόνο την άδεια διεξαγωγής του στοιχήματος στις ιπποδρομίες και σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο νικητής θα καταβάλει 2,5 εκατ. ευρώ ετήσιο μίσθωμα στον ΟΔΙΕ για τη χρήση του Ιπποδρόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης