Με απόφαση του εισαγγελέα άνοιξαν σήμερα, Παρασκευή, οι εγκαταστάσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος εν μέσω έντονων αντιδράσεων μεγάλου μέρους των εργαζομένων, οι οποίοι επιθυμούν τη συνέχιση της απεργίας για την ικανοποίηση των εργασιακών τους αιτημάτων.

Στο σημείο βρίσκονται, από τις 05.30 το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιτρέψουν την ομαλή προσέλευση όσων εργαζομένων θέλουν να εργαστούν, ενώ εδώ και αρκετή ώρα παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών – Κορίνθου από το Χαϊδάρι έως τα διυλιστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να χαίρονται τα ΜΑΤ και την επίθεσή τους, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στην κρατική τηλεόραση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ενταθεί οι προσπάθειες του νέου υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στη διαμάχη ανάμεσα στους εργαζομένους και τη διοίκηση προκειμένου να μην μπει «λουκέτο» στην επιχείρηση. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους εννιά μήνες οι εγκαταστάσεις παρέμεναν εκτός λειτουργίας λόγω απεργίας των εργατών, παρά την καταδικαστική απόφαση, πριν από 1,5 μήνα, που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης