Τη έντονη δυσφορία τους για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, εξέφρασαν χθες οι δικηγόροι της Καλαμάτας, σε μια από τις μεγαλύτερες γενικές τους συνελεύσεις.

Ο νέος κώδικας, που ήδη ψηφίσθηκε και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2016, «θα είναι αιτία να καταργηθεί η δίκαιη δίκη στην Ελλάδα», τόνισαν οι δικηγόροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των συναδέλφων του, αναρωτήθηκε ποιος κυβερνάει και ποιος νομοθετεί σε αυτό τον τόπο, για να τονίσει: «Ο πρωθυπουργός; Όχι. Ο ίδιος ομολόγησε ότι έβαλε την υπογραφή του σε μια ιστορικά κρίσιμη συμφωνία, έπειτα από εκβιασμό. Οι υπουργοί; Όχι. Ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης εισηγείται τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και κατ’ ομολογία του πολλά άρθρα δεν τα πιστεύει. Η Βουλή των Ελλήνων; Οπωσδήποτε όχι. Γιατί η Βουλή νομοθετεί κατόπιν υποδείξεων, ίσως και εκβιασμών των λοιπών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Μήπως ο λαός μας; Οπωσδήποτε όχι. Γιατί άλλα ψήφισε ως προεκλογικό πρόγραμμα και άλλα του βγήκαν…».

ο κ. Μαργέλης σημείωσε ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας δεν ήταν απαίτηση των θεσμών, αλλά απαίτηση της εσωτερικής τρόικας, εξηγώντας πως εννοεί το τραπεζικό σύστημα, τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το νόμο αυτό δώρο στις τράπεζες, καθώς αυξάνουν τα προνόμιά τους σε περιπτώσεις πλειστηριασμών, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε έκθεσή του αναφέρει ότι από την εφαρμογή του θα προκληθεί απώλεια εσόδων του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης