Σε συμβολική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Τρίτη φοιτητές ΑμεΑ και φοιτητές εθελοντές συνοδοί, για τα προβλήματα κινητικότητας και προσβασιμότητας που τους στερούν τη συμμετοχή στην ακαδημαϊκή ζωή.

Τα μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου, ζητούν τη λήψη μέτρων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρόσβασή των ΑμεΑ στους χώρους του Αριστοτελείου, με ράμπες και αναβατήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διεκδικούν τη λειτουργία λεωφορείου με οδηγούς πλήρους ακαδημαϊκού ωραρίου, τη συντήρηση των ανελκυστήρων και την αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αίθουσα για την καλύτερη παρακολούθηση των διαλέξεων.

Σύμφωνα με το seleo.gr, η συγκεκριμένη Ομάδα συστάθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια από φοιτητές ΑμεΑ και φοιτητές εθελοντές συνοδούς, με στόχο να προωθήσει και να δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως στην μεταφορά τους από και προς το Πανεπιστήμιο.

Στη συμβολική διαμαρτυρία παρευρέθηκαν και αντιπρυτάνεις που συζήτησαν με τους φοιτητές χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση στα αιτήματα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης