Tσίπρας και Λαζόπουλος, ο ένας από τον θώκο της πολιτικής εξουσίας και ο άλλος από τον θώκο της τηλεοπτικής, αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες κατά τρόπο προκλητικά απαράδεκτο.

Ο μεν κύριος Τσίπρας απαγορεύει σε διαδηλωτές -ακόμη και σε άτομα με αναπηρία- να πλησιάζουν σε απόσταση πέντε μέτρων από την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, ο δε κύριος Λαζόπουλος τους απαξιώνει κατά τρόπο απαράδεκτο για καλλιτέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Τσαντίρι» εξόργισε την Παραολυμπιακή Επιτροπή

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο κι αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα και σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη» είπε από τη σκηνή του «Τσαντιριού» ο καλλιτέχνης.

Ο αδιάλλακτος κ. Σόιμπλε έχει -αλήθεια- χαρακτηρισθεί ως ο πλέον μισητός Ευρωπαίος πολιτικός. Επίσης, όμως, αναμφισβήτητα δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για όλα τα δεινά και τις συμφορές που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Γεγονός, βεβαίως, που είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κάποιος αν υπηρετεί σκοπιμότητες, αν πλάθει συνειδήσεις εκ του ασφαλούς, αν επιθυμεί να γίνεται αρεστός και να «πουλάει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφισβήτητα, επίσης, η εκμετάλλευση της καθήλωσής του σε αναπηρικό καροτσάκι από τα μικρόφωνα που δίνουν δημόσιο βήμα οδηγεί στις επικίνδυνες ατραπούς του ρατσισμού – που πολιτικοί και καλλιτέχνες ξορκίζουν – και στέλνει έμμεσα αλλά ισχυρά μηνύματα κοινωνικού αποκλεισμού ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Χτυπήστε, αν θέλετε, τον Γερμανό πολιτικό κ. Λαζόπουλε, αλλά όχι το αναπηρικό καροτσάκι του. Χτυπήστε, επίσης, εκείνους που κρατούν το πηδάλιο μίας χώρας που στενάζει υπό τον ζυγό των μνημονίων που κάποτε θα «σκίζονταν», χτυπήστε εκείνους που αλλάζουν συνείδηση, καταπατούν πολιτικές πεποιθήσεις, ξεχνούν υποσχέσεις και προχωρούν σε «τερατογενέσεις» αριστερών μνημονίων αποδεικνύοντας – το λιγότερο – την πολιτική τους ένδεια και απειρία.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή:

Ένα 24ωρο αργότερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, με αφορμή το σχόλιο του Λάκη στη χθεσινή «χιουμοριστική» εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Λάθη επαναλαμβανόμενα παύουν να είναι λάθη. Ο κ. Λάκης Λαζόπουλος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια δείχνει την εμμονή του απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. Η απαξίωση των ανθρώπων με αναπηρία και η εμμονή στην αναπαραγωγή στερεοτύπων αποτελεί απαξίωση της κοινωνίας και όλων εκείνων που την αποτελούν. Ο κ. Λαζόπουλος καλό θα ήταν να βρει άλλον τρόπο για ν’ ασκεί κριτική. Ζητάμε να ζητήσει συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στο 10% της ελληνικής κοινωνίας».

Ακούστε τι λέει στο zougla.gr ο κ. Φουντουλάκης για την επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου και το σχέδιο… αποκλεισμού διαδηλωτών από το Μαξίμου:

Η απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Λαζόπουλος σήμερα επανήλθε με την παρακάτω απάντηση προς τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ., Ιωάννη Βαρδακαστάνη. 

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,

Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση.

Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό.

Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη.

Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά.

Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν.

Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή.

Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση.

Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος.

Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».
 
Όπως φαίνεται όμως, οι απόψεις των δύο συνοδοιπόρων Τσίπρα-Λαζόπουλου δεν απέχουν πολύ.

Όπως αποκαλύπτει το zougla.gr, με χθεσινή, άνωθεν, εντολή απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε (!) πολίτη σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από την κεντρική είσοδο του Μαξίμου.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησαν ότι την Τρίτη δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς που φυλάσσουν το Μέγαρο να απαγορεύουν ρητά σε οποιονδήποτε να προσεγγίζει την είσοδο σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως επεσήμαναν αστυνομικές πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, η εντολή ανέφερε ότι η διέλευση απαγορεύεται ακόμη και σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Με την εντολή που δόθηκε χθες απαγορεύθηκε μέχρι και σε αναπηρικά καροτσάκια να διέρχονται μπροστά από την είσοδο» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Όπως είναι λογικό, έχει προκληθεί αναστάτωση τόσο στους αστυνομικούς που για ακόμη μία φορά καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα της νυν κυβέρνησης (όπως και των προηγούμενων) από τη φωτιά» όσο και στους πολίτες που κατοικούν πέριξ του Μεγάρου, καθώς από χθες τους απαγορεύθηκε να πηγαίνουν στα σπίτια τους από τους δρόμους που μέχρι πρότινος ακολουθούσαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης