Απεργία πείνας άρχισαν το πρωί της Δευτέρας οι περίπου 500 Σύροι που βρίσκονται για 6η ημέρα στο Σύνταγμα, ζητώντας να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Το μεσημέρι, μία γυναίκα έπαθε υποθερμία και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Οι Σύροι -μεταξύ τους και παιδιά- βρίσκονται απέναντι από τη Βουλή, σκεπασμένοι με κουβέρτες, ενώ έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφεται το αίτημά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητούν άσυλο και στέγη από τις ελληνικές αρχές, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κάποιοι από αυτούς θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες, όπου έχουν συγγενείς.

Λύση για την προσωρινή στέγασή τους αναζητούν οι συναρμόδιες αρχές και για το λόγο αυτό το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Υπηρεσίας Ασύλου, συλλογικοτήτων και εκπροσώπων των Σύρων.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφτηκε τους Σύρους στο Σύνταγμα την Κυριακή και ανακοίνωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της προσωρινής στέγασής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης