Ντόμινο βλαβών προκλήθηκε στα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κινούνται από Λαμία έως Θεσσαλονίκη, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, που έχουν ως αποτέλεσμα το πάγωμα των γραμμών του δικτύου.

Με τρίτη μηχανή συνεχίζει τελικά το ταξίδι της προς Αθήνα η αμαξοστοιχία IC53, που είχε ακινητοποιηθεί νωρίτερα με 300 επιβάτες στην περιοχή του Δομοκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις επόμενες δύο ημέρες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει σε μείωση των δρομολογίων στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω του πάγουΑφού αντικαταστάθηκε η πρώτη μηχανή, βλάβη προκλήθηκε και στη δεύτερη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ταλαιπωρία των επιβατών.

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένη παραμένει ακόμη μία αμαξοστοιχία με 300 επιβάτες, με τον αριθμό IC55 στη Λάρισα, η οποία κατευθύνεται επίσης προς Αθήνα. Αναζητείται μηχανή αντικατάστασης και για το δεύτερο τρένο ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν δυσχερείς.

Στην πρώτη περίπτωση, ο χιονιάς που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην υποδομή του δικτύου προστέθηκε σε μηχανική βλάβη, πιθανώς βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα το τρένο να εγκλωβιστεί στον Δομοκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακινητοποιημένη είναι και μια αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Πλατύ Ημαθίας, κοντά στον σταθμό του τρένου.

Για τις επόμενες δύο ημέρες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει σε μείωση των δρομολογίων στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω του πάγου που δυσκολεύει την κίνηση στις γραμμές.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:

Για σήμερα στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών

58, 60, 600, 59, 61, 601 και 885

Για αύριο Πέμπτη στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50, 51, 56, 55, 60 και 61

Επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα 1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Για αύριο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης