Να μεταφέρει 30.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη στο εξωτερικό σε δικό του λογαριασμό ελληνικής τράπεζας αποπειράθηκε 64χρονος, ο οποίος κατάφερε να εισβάλει στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πραγματικού κατόχου του λογαριασμού.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ιδιώτη ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας με τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού, στην οποία ουδέποτε είχε προβεί ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από επικοινωνία με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει πλαστή εντολή στην τράπεζα, προσκείμενου να πετύχει την μεταφορά 29.700 ευρώ σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα και τον εμπλεκόμενο πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, πρόεκυψε η εμπλοκή 64χρονου.

Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 64χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης