Μάριος Βελέντζας

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος της μικρής αρκούδας που χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο το βράδυ της Τρίτης στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Κορομηλιάς, στο ύψος του οικισμού Λεύκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αρκτούρου, Πάνο Στεφάνου, τα τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή αρκούδων παρουσιάζουν μείωση την τελευταία διετίαΟ εκπρόσωπος του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου, μίλησε στο zougla.gr και απηύθυνε έκκληση στους διερχόμενους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις νυχτερινές ώρες κατά τη διέλευσή τους από τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου σε Πίνδο και Ροδόπη, όπου ζουν οι πληθυσμοί της καφέ αρκούδας. Στον απόηχο του τραγικού συμβάντος ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή αρκούδων παρουσιάζουν μείωση την τελευταία διετία, εξέλιξη που οφείλεται -κατά τον ίδιο- στην κατάλληλη περίφραξη κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών οι οποίες περνούν μέσα από τους βιοτόπους της αρκούδας.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι πληθυσμοί στην οροσειρά της Πίνδου και σε ορεινές περιοχές της Ροδόπης παρουσιάζουν αύξηση, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο είδος παραμένει υπό αυστηρή προστασία.

Κλείνοντας, απέρριψε τα περί ανεξέλεγκτης και χωρίς σχεδιασμό απελευθέρωσης ειδών της Άγριας Πανίδας στα ελληνικά βουνά από περιβαλλοντικές οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι η αρμονική συνύπαρξη άγριων ζώων και ανθρώπου πρέπει να στηρίζεται στον σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και την προστασία των βιοτόπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης