Με … συμπτώματα αμνησίας προκαλώντας ακόμη και την εύλογη αντίδραση της πρόεδρου του δικαστηρίου, εμφανίστηκε στην κατάθεσή του ο υπεύθυνος της καφετέριας «Κοράλι» Δημοσθένης Δημητράκου. Απαντώντας στις ερωτήσεις για τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, επαναλάμβανε μονότονα πως δεν θυμάται τίποτα.

Ο μάρτυρας είπε πως το μοιραίο βράδυ δεν κατάλαβε πως λίγο μετά την αποχώρηση του Παύλου Φύσσα και της παρέας του από την καφετέριά του, άρχισαν επεισόδια αλλά ο ίδιος συνέχισε να κάνει… δουλειές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και παραδέχτηκε ότι άκουσε «ποδοβολητά» ισχυρίστηκε πως κοίταξε προς τα έξω «φευγαλέα». Η στάση του προκάλεσε τα δεικτικά σχόλια της έδρας, με την πρόεδρο να του λέει : «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τις δουλειές σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας; Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι έγινε…» και την εισαγγελέα να συμπληρώσει στον ίδιο τόνο «μα δεν θυμάστε τίποτα συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε πως δεν είχατε καν την περιέργεια…».

«Μέσα στο μαγαζί δεν υπήρχε καμία ανησυχία…» απάντησε ο μάρτυρας.

Ο Δημοσθένης Δημητράκος στην κατάθεσή του είπε πως εκείνο το βράδυ ο Παύλος Φύσσα με μια παρέα τεσσάρων ατόμων παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια, επιμένοντας πως δεν παρατήρησε κάποια φασαρία μεταξύ των θαμώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν άκουσα ούτε λογομαχία» είπε χαρακτηριστικά.

-Πρόεδρος: Ο αδερφός σας αντιλήφθηκε κάτι, το συζητήσατε μετά;

-Μάρτυρας: Ούτε αυτός είχε καταλάβει κάτι. Όταν έφυγε ο Φύσσας είχε αδειάσει πια το μαγαζί. Βγαίνοντας μετά από ένα δεκάλεπτο να πετάξω τα σκουπίδια βλέπω κάποιους από την παρέα και ρωτάω «τι έγινε» και μου λέει ένας δείχνοντας προς την Κεφαλληνίας. «Δεν βλέπεις τι γίνεται;».

»Είδα κάτι φιγούρες, δεν θυμάμαι πόσοι ήταν γύρω στους τέσσερις. Τότε σαν να κατάλαβα ότι μπορεί να είχε δημιουργηθεί κάτι σαν τσαμπουκάς…ένας από τα παιδιά μου λέει «οι φασίστες, δεν μας αφήνουν να κυκλοφορούμε στην γειτονιά μας».

-Πρόεδρος: Τι κάνατε;

-Μάρτυρας: Με έπιασε πανικός μήπως γίνει καβγάς έξω από το μαγαζί.

-Πρόεδρος: Γιατί σας δημιουργήθηκε το αίσθημα του πανικού; Ποιοί ήταν επιθετικοί;

-Μάρτυρας: Μου ήρθε ένας φόβος… Ήταν ακόμα εκεί ένας θαμώνας που ήξερα ότι ήταν αστυνομικός πήγα και του είπα «δεν κάθεσαι λίγο μήπως γίνει κάτι; Φάνηκε διατεθειμένος να κάτσει, ηρέμησα και μπήκα στο μαγαζί. Μετά από λίγο άκουσα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ να περνάνε έξω από το μαγαζί. Η παρέα του Φύσσα είχε φύγει προς τα πάνω κι είχα ησυχάσει… Δεν είδα τίποτε. Ήμουν μέσα στο μαγαζί, μετά μάθαμε τι έγινε…».

– Πρόεδρος : Τι ακούσατε δηλαδή;

Ένας αστυνομικός ήταν εκείνος που, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, μίλησε στον ίδιο και τον αδελφό του για το χτύπημα σε βάρος του Παύλου Φύσσα.

-Μάρτυρας : Ήρθε αργά ένας αστυνομικός και μας είπε ότι έγινε μια συμπλοκή κι έχουμε έναν τραυματία. Ζήτησε από τον αδερφό μου να καταθέσει και πρέπει να του είπε ότι απεβίωσε ο τραυματισμένος.

-Πρόεδρος: Έχετε δώσει καταθέσεις, θυμάστε τι έχετε πει; Έχετε πει διάφορα, όπως ότι σε καμία περίπτωση δεν συχνάζουν άτομα της Χρυσής Αυγής στην καφετέρια.

-Μάρτυρας: Δεν συχνάζουν.

-Πρόεδρος: Έχετε πει ότι ακούσατε ποδοβολητά .
-Μάρτυρας: Όταν πέρασαν οι μηχανές σαν να άκουσα κάποιους να τρέχουν
-Πρόεδρος: Κοιτάξατε;
-Μάρτυρας: Φευγαλέα ,ήταν αρκετοί…
-Πρόεδρος: Σας έδειξαν φωτογραφίες, αναγνωρίσατε κάποιον;
-Μάρτυρας :Ναι, αναγνώρισα τον Άγγο που είναι γείτονας κι ήταν μέσα στο μαγαζί και παρακολουθούσε τον αγώνα.
-Πρόεδρος: Ξέρετε αν είχε κάποια σχέση με την Χρυσή Αυγή ;
-Μάρτυρας : Δεν το γνωρίζω, ένα γεια έλεγα εγώ.
-Πρόεδρος: Την άλλη ημέρα τι μάθατε; Ποιός χτύπησε ποιόν; Δεν είχατε την περιέργεια να ρωτήσετε;
-Μάρτυρας: Μάθαμε ότι κάποιοι που ανήκαν στην Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στο παιδί και το μαχαίρωσαν ….μετά ότι ακούσαμε στις ειδήσεις.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως έχει ακούσει από τα ΜΜΕ ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις «έχω ακούσει ότι χτυπάνε λαθρομετανάστες και συγκρούονται με ακροαριστερούς, ότι σε λαϊκή προπηλάκισαν μικροπωλητές….ότι στο Δημαρχείο της Αθήνας κάποιος χτύπησε το Δήμαρχο. Δεν ξέρω για τάγματα εφόδου, πώς εκπαιδεύονται κλπ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης