Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής σήμερα το πρωί, όταν υπάλληλοι της εφορίας κάλεσαν την αστυνομία για να συλλάβει φορολογούμενο που διαμαρτυρόταν, όχι επειδή δεν είχε να πληρώσει τα χρέη του, αλλά επειδή τα είχε πληρώσει κανονικά και εμπρόθεσμα , αλλά παρ΄’ολ’αυτά οι υπάλληλοι δεν του χορηγούσαν φορολογική ενημερότητα!

Σύμφωνα με τους μάρτυρες του «θερμού επεισοδίου», ο πολίτης ζητούσε φορολογική ενημερότητα τετράμηνης διάρκειας από το τμήμα εσόδων της ΔΟΥ, αλλά ο υπάλληλος δεν του έδινε παρά μόνο για έναν μήνα , επειδή στο σύστημα TAXIS φαινόταν πως πρέπει να πληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2012 μία μικρή δόση του ΕΤΑΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φορολογούμενος τους έδειξε την απόδειξη πληρωμής της οφειλής, με ημερομηνία την 20η Ιουνίου. Πιθανότατα η πληρωμή αυτή δεν είχε προλάβει ακόμα να εμφανιστεί στο σύστημα TAXIS, είτε γιατί η τράπεζα δεν είχε αποδώσει ακόμα τα χρήματα στο δημόσιο, είτε ενδεχομένως από κάποια καθυστέρηση των υπηρεσιών του υπουργείου.

Ο εκνευρισμός άρχισε να χτυπάει «κόκκινο» με τον φορολογούμενο να διαμαρτύρεται εντόνως για την ταλαιπωρία που άδικα αντιμετώπιζε.

Όπως υποστήριξε, μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν είχε λάβει στο σπίτι του απειλητική επιστολή κατάσχεσης από την εφορία, για χρέος όμως που επίσης είχε εξοφλήσει εμπρόθεσμα, πριν καν την καταληκτική διορία που του έδινε το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν όμως παρατήρησε πως «με αυτά που κάνετε, καλά κάνουν και αυτοί που έρχονται εδώ με όπλα», ξύπνησαν μνήμες από την προ τριμήνου εισβολή οπλοφόρου μέσα στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής. Άμεσα αντέδρασε τότε ένα υπάλληλος που χωρίς άλλη συζήτηση κάλεσε την αστυνομία για να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο πολίτης, ζητώντας του και να περιμένει εκεί για να παραδοθεί.

Παρά την ενθάρρυνση του κόσμου να παραμείνει και να κάνει και αυτός μηνύσεις, ο πολίτης αποχώρησε τελικά πριν έρθει η αστυνομία.

Eπιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης