O τρόμος και η απόγνωση στα μάτια των παιδιών του θύματος που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας της 35χρονης μητέρας τους από το χέρι της 27χρονης συντρόφου του πατέρα τους, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη τους. Έμοιαζαν σαν να περίμεναν καιρό να συμβεί το κακό. «Τα παιδιά ήταν παγωμένα παρά την ζεστή βραδιά , έτρεμαν…Το μικρό ήταν κουρνιασμένο αλλά ο μεγάλος ήταν ένα παιδί με φοβερή συγκρότηση και δομή… Μου έδωσε την εικόνα ότι δεν ήταν κάτι συγκλονιστικό, σοκαριστικό αυτό που συνέβη» είπε η ψυχολόγος της αστυνομίας που τους μίλησε.

Η ψυχολόγος περιέγραψε την εικόνα των δύο παιδιών όταν είδαν να καρφώνει το μαχαίρι στη μαμά τους αλλά και τα συναισθήματά τους για το άλλο παιδί, της κατηγορουμένης που την ώρα του φονικού, ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. «Προσπάθησαν, όπως μου είπαν , να πάρουν το μαχαίρι . Ο ένας το κατάφερε και τότε εμφανίστηκε ο πατέρας τους , έβαλαν τη μαμά τους στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Μου είπαν, επίσης , πως μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα μωρό… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που το παιδί μου είπε πως πρέπει να είναι αδελφάκι του, ότι δεν φταίει ούτε αυτό και ότι θα ζήσει όλα όσα έζησα και εγώ» κατέθεσε η μάρτυρας και οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν σε κλάματα , μέσα στη δικαστική αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά της εκμυστηρεύτηκαν στην ψυχολόγο πως γνώριζαν την κατηγορουμένη με αφορμή δυο άλλα περιστατικά. «Μια φορά ,μου είπε, απειλούσε κρατώντας ένα μπιτόνι λέγοντας ” θα σας κάψω” και μια δεύτερη φορά όταν η μητέρα του φορούσε κολάρο γιατί τη χτύπησε».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που αγόρασε η 27χρονη κατηγορουμένη το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε την 35χρονη αντίζηλό της κατέθεσε πως ήταν  «επαγγελματικό που ξεκοκαλίζει, δεν το αγοράζουν για το σπίτι, το αγοράζουν για κρεοπωλεία..Είναι στενή η λάμα του συγκεκριμένου μαχαιριού και χρησιμοποιείται για ξεκοκάλισμα στα κρεοπωλεία».

Σοκαριστική ήταν η περιγραφή γείτονα του θύματος για όσα είδε στον τόπο του εγκλήματος.
«Φτάνω στο σπίτι και βλέπω αίματα ,ήταν σαν να είχε σφάξει μοσχάρι. Όλο το τσιμέντο και το τοιχίο είχε αίμα. Βλέπω αίμα, παντόφλες γυναικείες, γυαλιά ηλίου και 2-3 σουβλάκια πεταμένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φόβο του θύματος πως κάτι κακό αναφέρθηκε η δικηγόρος στην οποία είχε απευθυνθεί για το διαζύγιο. « Η θεοδώρα είχε ένα φόβο για το που μπορεί να φτάσει αυτή η γυναίκα. Πίστευε ότι θα κάνει κακό. Νομίζω ότι η κατηγορουμένη είχε μίσος για τη Θεοδωρα, τη θεωρούσε εμπόδιο στο να ζήσει τον ερωτά της με το Γιάννη . Πιστευω ότι φοβόταν μηπως ο Γιάννης ξαναγυρίσει στη Θεοδώρα γιατί ήταν πολύ καλύτερή της. Η θεοδώρα πειθόταν από το Γιάννη, ίσως γιατί είχε ανάγκη να τον πιστέψει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης