Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης του χωριού Κρίκελλο στην Ευρυτανία, καθώς είναι κυριολεκτικά κομμένο στη μέση μετά από κατολίσθηση. Δυσκολίες δημιουργεί το γεγονός ότι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό έχει κοπεί και δρόμος με αποτέλεσμα το Κρίκελλο και άλλα χωριά της περιοχής να είναι αποκλεισμένα.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος πυροσβέστες από την Π.Υ. Καρπενησίου και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, οι οποίοι ψάχνουν ένα ένα τα σπίτια του χωριού για να τα εκκενώσουν. Οι κάτοικοι οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι μεταφέρονται με αυτοκίνητα έως ένα σημείο και στη συνέχεια τους περνούν απέναντι με αυτοσχέδιες σκάλες στο σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος. Αμέσως μετά τους παραλαμβάνουν λεωφορεία που έχει βάλει η Π.Ε. Ευρυτανίας για να τους οδηγήσουν σε ξενοδοχεία στο Καρπενήσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην ΠΕ Ευρυτανίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε όλο σχεδόν το επαρχιακό δίκτυο και σε συνέχεια αντίστοιχων αιτημάτων των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.
«Ολόκληρος ο νομός αντιμετωπίζει πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα των αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Eπιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης