Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους με την παράλληλη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, ζητούν οι ρακοσυλλέκτες της Αττικής, οι οποίοι κάθε Κυριακή έχουν την ευκαιρία να πωλούν τα αντικείμενά τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Βοτανικού, στην οδό Αγίου Πολυκάρπου. Κι αυτό διότι από τον συγκεκριμένο χώρο εκλείπουν οι βασικές υποδομές εργασίας και υγιεινής, ενώ η δημιουργία hotspot ακριβώς δίπλα περιπλέκει την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το παζάρι αυτό βιοπορίζονται περίπου 1.500 οικογένειες, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι Ρομά, από την Ελλάδα και γειτονικές χώρες. Στην έκκληση του μέσω του zougla.gr ο Απόστολος Αθανασόπουλος, κοινωνικός διαμεσολαβητής της Περιφέρειας Αττικής, ζητάει τη δημιουργία ενός χώρου σύγχρονου παζαριού με όλες τις αναγκαίες υποδομές, δίνοντας έμφαση στις απειλές που υπάρχουν για τη δημόσια υγεία αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει.

Ο Ευθύμης Δημητρίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, από την πλευρά του αναδεικνύει τους λόγους που κρίνει ως επιτακτικούς για την παρέμβαση και τη στήριξη των αρμόδιων αρχών, και επισημαίνει ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση, τότε θα ακολουθήσουν αγωνιστικές διαμαρτυρίες ακόμα και έξω από τη Βουλή. «Ζητάμε την καταγραφή όλων των ρακοσυλλεκτών εδώ, ώστε να υπάρχει οργάνωση και όχι χάος και τη βελτίωση των συνθηκών ώστε να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δουλειά χωρίς προβλήματα και κινδύνους», αναφέρει χαρακτηριστικά στο zougla.gr. 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης