Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από περίπτερα και ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών περιπτέρων στην περιοχή των Μεσογείων.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της 3ης Ιουνίου σε Αιγάλεω και Κολωνό τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27, 32 και 34 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015 εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα και ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών περιπτέρων.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του 27χρονου συλληφθέντος, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα, αφού παραβίαζαν θύρες ή μεταλλικά ρολά ασφαλείας σε περίπτερα στην περιοχή των Μεσογείων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και μεγάλες ποσότητες προϊόντων (τσιγάρων, ειδών καπνού, καρτών κινητής τηλεφωνίας κ.ά.).

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει 12 διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα στις περιοχές του Κορωπίου, της Κερατέας, του Μαρκόπουλου και των Καλυβίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σε μία περίπτωση, στις 29-3-2015, οι συλληφθέντες εισήλθαν στην Ανάβυσσο Αττικής και με την άσκηση σωματικής βίας στον ιδιοκτήτη του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, προϊόντα, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του περιπτέρου.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ποσότητα κάνναβης βάρους 44 γραμ., πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την τέλεση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Σε βάρος του 32χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και διάπραξη άλλων αδικημάτων, όπως ληστεία, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση, ενώ ο 34χρονος είχε αποφυλακισθεί στις 13-1-2015 από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου κρατείτο εκτίοντας ποινή φυλάκισης έξι ετών για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης