Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία και η ληστεία σε βάρος ενός 20χρονου που διαπράχθηκε το απόγευμα της 8ης Μαΐου 2016 σε περιοχή της Πεντέλης.

  Έπειτα από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα και ανάλυση όλου του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η εμπλοκή ενός 22χρονου στην ανθρωποκτονία​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο 20χρονος είχε βρεθεί, πρωινές ώρες της 14ης Μαΐου, νεκρός σε χωμάτινο δρόμο παραπλεύρως του περιφερειακού δρόμου Πεντέλης-Νέας Μάκρης στη θέση Άγιος Πέτρος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του οφείλεται σε πυρά που δέχτηκε από κυνηγετικό όπλο.
Έπειτα από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα και ανάλυση όλου του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η εμπλοκή ενός 22χρονου στην ανθρωποκτονία.

Ο νεαρός αναζητήθηκε και τις βραδινές ώρες της 23ης Νοεμβρίου εντοπίστηκε να κινείται με το όχημά του στην περιοχή του Γέρακα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν, αυτός κινήθηκε εναντίον τους με προφανή σκοπό να τους πλήξει και να διαφύγει. Τελικά, όμως, έπειτα από καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητα κάνναβης
  • μία σιδερογροθιά και
  • ένα μαχαίρι.

Ο δράστης ομολόγησε τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, η οποία αποδίδεται σε διαφορές που είχε με το θύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • φυσίγγια κρότου
  • πιστόλια τύπου ρεπλίκα και
  • ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ τύπου ρεπλίκα.

Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης