Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όταν υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πλησίασαν όλοι μαζί στην πύλη μπροστά από τα ΜΑΤ, ώστε να αποκλείσουν την είσοδο και την έξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη γίνουν άλλες απολύσεις συναδέλφων τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και υπάλληλοι του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ).

Άκαρπη η συνάντηση με τον Γ. Βρούτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία ωστόσο απέβη άκαρπη. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι αυτήν την περίοδο και ζήτησε να τους συναντήσει εκ νέου το επόμενο διάστημα και να έχει συνομιλίες μαζί τους ανά Ομοσπονδία.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν περίπου 200 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία τους στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Λίγο πριν από τις 13.00, πενταμελής αντιπροσωπεία τους εισήλθε στο υπουργείο και είχε συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη. Ο κ. Μιχελάκης εξήγησε στους δημοτικούς αστυνομικούς πως υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να απορροφηθούν από τους δήμους.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ζήτησαν, ωστόσο, από τον υπουργό να πάρουν στα χέρια τους γραπτό οργανόγραμμα των θέσεων που θα καλυφθούν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής.

Λόγω της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου είχε διακοπεί. Αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Μιχελάκη, αποχώρησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και αυτήν την ώρα κάνουν πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης – Παναγιώτης Σαγκούρης

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης