Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στη Βασ. Σοφίας πραγματοποίησε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ζητώντας εδώ και τώρα τη λήψη νομοθετικών μέτρων για την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας. Αντιπροσωπεία των ΑμεΑ είχε συνάντηση με τον υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, κ. Μπούρα, ο οποίος τους είπε ότι θα μεσολαβήσει στα δύο αρμόδια υπουργεία για την προώθηση των αιτημάτων τους, καθώς και σε συνάντηση του πρωθυπουργού μαζί τους την επόμενη εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα.

Λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι επικράτησε ένταση, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στη Βουλή και απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ένταση έξω από τη Βουλή

Δηλώσεις κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, προέδρου της Συνομοσπονδίας


Οι συγκεντρωμένοι κάνουν χώρο για να περάσουν οι τσολιάδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Διαμαρτυρία ΑμεΑ στο κέντρο της Αθήνας


Πορεία προς τη Βουλή

Να σημειωθεί ότι από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ αναφέρεται ότι η αναπηρική οικογένεια οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 και του ν.4111/2011, «με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι μισθοί εργαζομένων δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έχει καταθέσει με σειρά επιστολών της προτάσεις, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συνταξιούχων και εργαζομένων που είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρία ή είναι γονείς/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης – Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης