Εκτεταμένες καταστροφές στη Μάνδρα - Μία νεκρή

Εκτεταμένες καταστροφές στη Μάνδρα - Μία νεκρή
Το μένος της κακοκαιρίας εκτός από τη Νέα Πέραμο ξέσπασε και στη Μάνδρα Αττικής, όπου προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στα δίκτυα κοινής ωφέλειας, στην αστική υποδομή αλλά και σε κατασκευές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Στις 10.11 έγινε γνωστό ότι ομάδα της ΕΜΑΚ πλησίασε την κατοικία της ηλικιωμένης στη γωνία Κοροπούλη και Πλάτωνος στη Μάνδρα και προσπάθησε με σχοινιά να κατέβει στο εσωτερικό του κτίσματοςΚάτοικοι μέσω των social media ανέφεραν από νωρίς πως μια γυναίκα, η οποία έχει εγκλωβιστεί στην κατοικία της, είναι νεκρή.

Στις 10.11 έγινε γνωστό ότι ομάδα της ΕΜΑΚ πλησίασε το σπίτι της ηλικιωμένης στη γωνία Κοροπούλη και Πλάτωνος στη Μάνδρα και προσπάθησε με σχοινιά να κατέβει στο εσωτερικό του κτίσματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή.


Στις 11.00 γνωστοποιήθηκε ότι ένας άνδρας, 85 ετών εντοπίστηκε νεκρός στην οδό Αγαμέμνονος 8.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν άλλες δύο γυναίκες στην οδό Κοροπούλη. Η πρώτη φέρει τραύματα και η άλλη έχει συμπτώματα υποθερμίας. Επιπλέον, ένας οδηγός βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε στο 6ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών.

Μεγάλες καταστροφές

Νωρίτερα, τοίχος κατέρρευσε στη βιομηχανία Johnson & Johnson από τα νερά υπερχειλισμένου χειμάρρου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοι να καταφύγουν στα πάνω πατώματα του κτηρίου για να σωθούν.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κι άλλα άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ν. Πέραμος - Μαγούλα - Μάνδρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Νέα Πέραμο, τη Μαγούλα και τη Μάνδρα Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Σε «ποτάμι» έχει μετατραπεί η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 07.00 το πρωί, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Λασπο-θάλασσα έχει κατακλύσει και αρκετούς δρόμους στη Μάνδρα Αττικής, παρασύροντας τουλάχιστον 20 οχήματα.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις περιοχές αυτές, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είπε ότι η Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμό οδηγών και απάντληση υδάτων.

Αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στη λάσπη και σωλήνες έχουν σπάσει. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Στην Παλιά Εθνική Οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στη Νέα Εθνική Οδό η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33ο μέχρι το 34ο χλμ. η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο από την αριστερή λωρίδα.


Έκκληση προς τους οδηγούς από την Πυροσβεστική

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα, να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 11:10