Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την είδηση ότι στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου Apache (ΑΗ-64D της αεροπορίας στρατού), κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Στρυμονικό Κόλπο (Κόλπος Ορφανού), ανατολικά της Χαλκιδικής.

​Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ 2016»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι δύο χειριστές είναι σώοι και μεταφέρονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΓΣΝΘ) για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε στις 09.00 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ-2016», περίπου 10 μέτρα από την ακτή.

Το «Απάτσι» βρίσκεται μισοβυθισμένο μετά την αναγκαστική προσγείωση στην οποία προχώρησαν οι δύο πιλότοι. Επί τόπου έσπευσαν ειδικές δυνάμεις του στρατού για την ανέλκυσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελικόπτερο που κατέπεσε

Το «Απάτσι» θα οδηγηθεί σε ειδικό χώρο προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά από πραγματογνώμονες, στο πλαίσιο της έρευνας για τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ-64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται.

Η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 23 του μηνός. Σε αυτήν συμμετέχουν μονάδες του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς. Διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού και έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς:

  • την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων
  • την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης κι ελέγχου
  • τη δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων και τη
  • συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.

Εικόνες από την περιοχή κατά την έναρξη της άσκησης:

Διαβάστε επίσης:
Σε εξέλιξη η άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016» στον Λαγκαδά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης