Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Αντιδράσεις υπήρξαν μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της zougla.gr σχετικά με τις «ποινικές» περιπέτειες της υποψηφίας του κόμματος στο Νομό Λάρισας, Ρουμπίνης Λεονταρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για σειρά έκνομων –κατά τα κατηγορητήρια- πράξεων ενώ καταγγέλλεται για ταριχεύσεις τις οποίες πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Οι μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι εισέπραττε 200 ευρώ χωρίς να κόβει αποδείξεις και χρησιμοποιούσε τη σφραγίδα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας παρά το γεγονός ότι ενεργούσε εκτός υπηρεσίας. 

Πριν από λίγη ώρα η κυρία Λεονταρή έστειλε ανακοίνωση-απάντηση. Έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση

Ρουμπίνης Λεονταρή, κατοίκου Λάρισας.

Την 23-4-2012 αναρτήθηκε στην διαδικτυακή σας εφημερίδα από τον δημοσιογράφο κ. Πέτρο Κουσουλό άρθρο με τίτλο «Ανάστατη  η Λάρισα για την υποψήφια Ιατροδικαστή» και την φωτογραφία μου.

Προς αποκατάσταση της αληθείας και της πραγματικότητας σας αναφέρω τα εξής:

Eπί  δεκαετίες ασκώ το λειτούργημα του Ιατροδικαστή στη Λάρισα, χωρίς όλα αυτά τα έτη ουδείς να αμφισβητήσει την επιστημονική μου επάρκεια, το ήθος μου και την εργατικότητά μου.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι εξέτασα εκατοντάδες χιλιάδες αιφνίδιους θανάτους, ουδείς (συγγενείς -επιστημονική κοινότητα) αμφισβήτησε την επιστημονική μου πληρότητα και την αμεροληψία μου, πλην δύο και μόνο περιπτώσεων.

Και για τις δυο αυτές περιπτώσεις τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξε πλημμελής άσκηση των καθηκόντων μου, ούτε ένδειξη- υπόνοια διάπραξης ποινικού αδικήματος από μέρους μου, και μάλιστα η κρίση αυτή επιβεβαιώθηκε και με έκδοση αθωωτικής απόφασης.

Το ότι η οικογένεια παρά ταύτα, αιτήθηκε την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης αυτής δεν με καθιστά ένοχη, αντίθετα συνεχίζω να είμαι αθώα και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι δεν υφίσταται καμία ευθύνη μου στην άσκηση των καθηκόντων μου, όπως άλλωστε και ο καθηγητής ιατροδικαστής που η οικογένεια διόρισε ως τεχνικό σύμβουλο και ήταν παρών κατά την διενέργεια της νεκροψίας -νεκροτομής  πιστοποίησε με το δικό του πόρισμα.

Επίσης το ότι οικογένεια αμφισβήτησε μετά από έτη τόσο το δικό μου πόρισμα όσο και το πόρισμα του τεχνικού της συμβούλου, όπως και το πόρισμα και άλλου ιατροδικαστή του οποίου την άποψη μεταγενέστερα ζήτησε, ώστε να κινηθεί αιτούμενη εκατομμύρια ευρώ από Νοσοκομείο της πόλης μας,  δεν με καθιστά ένοχη ούτε ανεπαρκή. 

Και στην άλλη περίπτωση ένα και μόνο μέλος από ολόκληρη την οικογένεια στράφηκε εναντίον μου, με σκοπό επίσης να διεκδικηθούν τεράστια χρηματικά ποσά από Νοσοκομείο.

Είναι σύμφυτη με το λειτούργημά μου, η πιθανότητα οιασδήποτε να κινηθεί εναντίον μου κατά την περίπτωση που τα ευρήματά μου, παρά την αντικειμενικότητά και την επιστημονική τους πληρότητα, δεν συνηγορούν με την άποψη του κάθε οικείου ή με την υπερασπιστική γραμμή του εμπλεκόμενου με το θάνατο προσώπου.

Και το γεγονός μάλιστα ότι σε όλα αυτά τα έτη της υπηρεσία μου, αμφισβητήθηκαν τα πορίσματά μου μόνο σε δύο περιστατικά αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της επιστημονικής μου επάρκειας και του ήθους μου.

Όσο αφορά στις ταριχεύσεις:

Καταρχάς ο νόμος επιτάσσει για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, την ταρίχευση των νεκρών που πρόκειται να μεταφερθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, πλοία κ.α.) και όχι προσωπική μου απόφαση.

Σας διαβεβαιώνω ότι ίσως είμαι η μοναδική σε ολόκληρη την Ελλάδα, ιατροδικαστής που αμέσως μόλις έλαβα άδεια εκτέλεσης του  ιδιωτικού αυτού έργου, απευθύνθηκα στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) αιτούμενη να με ενημερώσουν εγγράφως για τις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Επίσης σας διαβεβαιώνω ότι ίσως είμαι η μοναδική ιατροδικαστής στην Ελλάδα  που επίσης φορολογήθηκα για τα εισοδήματά  μου αυτά.

Και επίσης σας ενημερώνω ότι η άσκηση του έργου των ταριχεύσεων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο εκτός ωραρίου εργασίας και  όχι κατά τον χρόνο υπηρεσία μου, γι’ αυτό και τα καθήκοντα αυτά τα ασκούσα αυτοπρόσωπα είτε προ είτε μετά του ωραρίου μου είτε σε χρόνο που ήμουν εκτός υπηρεσίας (άδειες κ.λ.π.). 

Καταλήγοντας σας διαβεβαιώνω ότι τόσο οι πολίτες της πόλης της Λάρισας όσο και όλοι οι πολίτες της  γεωγραφικής περιφέρειας Θεσσαλίας, με γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την προσφορά μου, γι’ αυτό άλλωστε και πλείονες του ενός πολιτικοί χώροι με τίμησαν με πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο τους.

Αποδέχτηκα την πρόταση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διότι η συνέπεια των θέσεων της Ντόρας Μπακογιάννη και η αξιοπιστία που επέδειξε τα δύο αυτά κρίσιμα για τον τόπο μας χρόνια καθώς και η αταλάντευτη προσήλωσή της στην Ευρώπη, αποτελούν, κατ’ εμέ, τα μοναδικά  εχέγγυα για το αύριο της χώρας μας. 

Σας ευχαριστώ πολύ

Παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε άλλη διευκρίνιση”. 

Αντιδράσεις του Συλλόγου Ιατροδικαστών  

Στην εκπομπή του zougla radio παρενέβη, ωστόσο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατροδικαστών, κ. Ιωάννης Αϊβατίδης ο οποίος χαρακτήρισε “παράνομη” τη χρήση της Ιατροδικαστικής σφραγίδας για εργασίες εκτός υπηρεσίας. Επίσης υποστήριξε ότι πάγια τακτική των ιατροδικαστών είναι να εκδίδουν αποδείξεις όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επίσης εκτός υπηρεσίας.

Ο κ. Αϊβατίδης, μάλιστα, εμφανίστηκε σκεπτικός όταν αποκαλύφθηκε ότι τα δυο πιστοποιητικά ταρίχευσης, στις 6 και 18 Απριλίου 2012, που υποτίθεται ότι συνέταξε και υπέγραψε η πολιτευτής (ενώ επισήμως ήταν στη Λάρισα και σε αναρρωτική άδεια) είναι ανορθόγραφα. Συγκεκριμένα γράφουν «κύρρωση ύπατος». Εντύπωση προκαλεί και ένα παλαιότερο έγγραφο που είχε αποστείλει η κυρία Λεονταρή προς το ΠΕΣΥ Θεσσαλίας το 2002. Εκεί εξηγούσε ότι το ωράριο λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας είναι το ωράριο εργασίας όλων των λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών. Επεσήμανε, όμως, ότι υπήρχαν περιπτώσεις νεκροτομών που διενεργήθηκαν εκτός ωραρίου εργασίας και ήταν αποτέλεσμα “εξυπηρέτησης” διαφόρων πολιτικών, πολιτειακών και λοιπών παραγόντων μετά από επίμονη όχλησή τους. Ωστόσο δεν επεξηγεί ποιοι ήταν αυτοί…

Δείτε την παρέμβαση του κ. Αϊβατίδη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης