Ένταση σημειώθηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε πως, η ευθύνη για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, βαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ίδιους τους δημάρχους.

Οι δήμαρχοι αντέδρασαν, άμεσα, με έντονες φωνές και αποδοκιμασίες, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, να ζητά να ηρεμήσουν τα πνεύματα> Παράλληλα, παρακάλεσε τον κ. Μπαλασόπουλο να ανακαλέσει, λέγοντας πως όποια δικαστική διαμάχη των Σχολικών Φυλάκων έχει κερδηθεί μέχρι σήμερα, οφείλεται σε ενέργειες δημάρχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ συνέχισε την ομιλία του σε έντονο ύφος επιρρίπτοντας στη συνέχεια ευθύνες και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «επιλεκτική» συμπεριφορά εκ μέρους του. Το επιχείρημά του ήταν πως οι οδηγοί που ανήκουν στο υπουργείο τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με ειδική ρύθμιση, που θα έχει ως αποτέλεσμα την επανατοποθέτησή τους σε νέες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Τιτάνια όπου λαμβάνει χώρα η έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Εκπρόσωπος των Δημοτικών Αστυνομικών μίλησε στη συνέλευση. Μετά το τέλος της ομιλίας του οι δημοτικοί αστυνομικοί αποχώρησαν.

Οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι παραμένουν επί της οδού Πανεπιστημίου, νωρίτερα συνομίλησαν με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, από τον οποίο ζήτησαν να μάθουν το τι θα συζητηθεί στη συνέλευση. Εκείνος τους απάντησε να περιμένουν τη συνέλευση και στη συνέχεια θα συζητήσουν εκ νέου. Οι σχολικοί φύλακες τον ενημέρωσαν ότι θα παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης