Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Αστυνομία ύστερα από την πληροφορία πως μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δέχτηκαν επίθεση με καλάσνικοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Παλαμά στην περιοχή Κόκκινος Μύλος, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας «Citroen», μέσα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί, αλβανικής υπηκοότητας. Τότε ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Ακολούθησε καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, με μέλη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) να σπεύδουν στο σημείο, συνδράμοντας στην επιχείρηση των αστυνομικών που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός εκ των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους τέσσερις άνδρες είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων, με τη βοήθεια τριών συνεργών του, την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο της πόλης όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα το απόγευμα, προφασιζόμενος τραυματισμό στο πόδι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι τρεις Αλβανοί συνεργοί του, εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο Νοσοκομείο, πυροβόλησαν στον αέρα, χτύπησαν ειδικούς φρουρούς και έφυγαν μαζί με συμπατριώτη τους που είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές Τρικάλων.

Ο δραπέτης, ο οποίος εκτίει ποινή για εμπορία ναρκωτικών, μπήκε σε μία πολυκατοικία για να κρυφτεί. Τελικά, βγήκε έξω μόνος του, κάθισε στα γόνατα και σχεδόν παραδόθηκε. Οι συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν, όχι όμως για πολύ καθώς με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν σε νεκροταφείο στο Μενίδι, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις ενώ έχει εντοπιστεί και τρίτο άτομο.

Διαβάστε επίσης:
Απόδραση κρατούμενου από το νοσοκομείο Τρικάλων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012, 20:25

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης