Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 20.25 το βράδυ της Δευτέρας στα Εξάρχεια, στον απόηχο των εκδηλώσεων για την 41 επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τη Στουρνάρη και, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, οι νεαροί κατέφυγαν στην πλατεία Εξαρχείων όπου άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Δείτε τα επεισόδια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν με οργισμένους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας και προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές πολιτών από τα Εξάρχεια, την ώρα μάλιστα που στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας έδινε συγχαρητήρια για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σημειώθηκαν 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι μετά από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία, κατά τα επεισόδια στα Εξάρχεια τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι από αστυνομικούς, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι διεξάγεται διοικητική έρευνα και προανάκριση από την ασφάλεια Αττικής προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ισχύουν οι καταγγελίες.

Οι πληροφορίες -που δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί- αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι μια γυναίκα φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στην πλάτη, ένας δημοσιογράφος που έχει τραυματιστεί στο χέρι και στο γόνατο καθώς και ένας ακόμη άνδρας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο, έγιναν συνολικά 57 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων τρία συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του zougla.gr


 
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, προκλήθηκε ένταση μεταξύ ατόμων από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειρομβοβίδων κρότου-λάμψης.

Δείτε όλα τα πλάνα από την επέτειο για το Πολυτεχνείο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης