Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής και αφού είχε ολοκληρωθεί ειρηνικά η πορεία για το Πολυτεχνείο ξέσπασαν στα Εξάρχεια τα αναμενόμενα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ.

Τα επεισόδια έληξαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, όπου ακολούθησε νέο κύμα προσαγωγών και συλλήψεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά πριν από τη 1 το βράδυ, αστυνομικές διμοιρίες με ταυτόχρονες κινήσεις, εφόρμησαν προς την πλευρά των νεαρών συλλαβάνοντας αρκετούς από αυτούς και απωθώντας τους προς την πλατεία.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία προχώρησε σε 26 προσαγωγές και 14 συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ

Οδός Τοσίτσα, ώρα 00:30, ξημέρωμα Σαββάτου



Φωτογραφία από την οδό Τρικούπη, ώρα 00:20, ξημέρωμα Σαββάτου



Φωτογραφία από κάδο που έχει τυλιχτεί στις φλόγες

Βροχή μολότοφ έπεσε στην οδό Στουρνάρη με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών καθιστώντας την ατμόσφαιρα γύρω από το Πολυτεχνείο αποπνικτική.

Βίντεο από τα επεισόδια στην οδό Τοσίτσα:

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών δεν ξεπερνά τα 100 με 150 άτομα τα οποία κινούνται από την αρχή της Στουρνάρη και προς την πλατεία των Εξαρχείων ενώ τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την είσοδο στα Εξάρχεια από την Πατησίων. Αναφέρονται και οδοφράγματα που έχουν στήσει οι αντιεξουσιαστές με κάδους απορριμμάτων.

Φωτογραφίες από τα Εξάρχεια:

Φωτογραφία από την οδό Στουρνάρη

Νωρίτερα και συγκεκριμένα μετά το τέλος της πορείας και καθώς το μπλοκ των αντιεξουσιαστών είχε περάσει τον Άρειο Πάγο και κατευθυνόταν στα Εξάρχεια επικράτησε ένταση.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο μπλοκ των αντιεξουσιαστών που κατευθυνόνταν στα Εξάρχεια με σκοπό να τους διαλύσουν χρησιμοποιώντας χημικά. Μάλιστα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους.

Φωτογραφίες από τη σύγκρουση των αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ:



Διαβάστε επίσης: “Αστακός” η Αθήνα για την πορεία του Πολυτεχνείου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης