Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή ήταν τα άτομα που προπηλάκισαν τον Γιώργο Κουμουτσάκο, σύμφωνα με τον ίδιοΜεταξύ των διαμαρτυρόμενων Ποντίων, παρείσφρησαν κάποιοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά του βουλευτή και τόν γρονθοκόπησαν.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι δράστες της επίθεσης ήταν προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τού φώναζαν: «Τι κρατάτε τον Φίλη; Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Eρωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας, η οποία αδράνησε για λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να αφήσουν «ελεύθερο πεδίο» στους νταήδες να δράσουν ανενόχλητοι, προτού σχηματιστεί κλοιός προστασίας γύρω από τον βουλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ:

Δείτε φωτογραφίες:

Αυτός ο άντρας βγήκε από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγο πιο μπροστά του βρίσκονταν βουλευτές, όπως ο Π. Ηλιόπουλος

Κουμουτσάκος: Ο Φίλης ηθικός αυτούργος για την επίθεση

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, μετά τον προπηλακισμό του Γ. Κουμουτσάκου, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου των Ποντίων που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις Φίλη. Σημειώνεται ότι ο κ. Κουμουτσάκος κατονόμασε τον κ. Φίλη ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του επίθεσης.

«Δεν όπλισα εγώ το χέρι των τραμπούκων» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Λίγη ώρα μετά το περιστατικό έξω από τη Βουλή, ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεχόμενος την κριτική ότι φέρει την ευθύνη για την όξυνση των πνευμάτων μετά τη δήλωσή του ότι οι Πόντιοι υπέστησαν εθνοκάθαρση κι όχι Γενοκτονία.

Απαντώντας ο κ. Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι δεν ήταν οι δηλώσεις του που πυροδότησαν το χέρι των τραμπούκων, ότι ο κ. Κουμουτσάκος έπεσε θύμα μισαλλοδοξίας, όχι από τη δική του δήλωση, αλλά από την προσπάθεια αναζωπύρωσης του εθνικιστικού λόγου που πάει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Ο κ. Φίλης δήλωσε: «Ποιοι όπλισαν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα;»

Ωστόσο, παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι τα χέρια της βίας τα οπλίζουν οι προκλητικές δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε ο υπουργός Παιδείας, τον οποίο κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 16:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης