Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στον χώρο του Πολυτεχνείου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης. Η επιχείρηση η οποία είχε σχεδιαστεί εδώ και μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 9.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δρόμοι περιμετρικά του Πολυτεχνείου παρέμεναν κλειστοί καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η επιχείρηση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελίες ότι στον εσωτερικό χώρο υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, καθώς και ότι εκεί διαμένουν μετανάστες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα που γίνεται αφορά και τη λειτουργία του portal indymedia. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, λοστοί, 160 κοντάρια, έξι λάπτοπ, ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, μάσκες κ.α.. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε έξι προσαγωγές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσαχθέντων συγκαταλέγονται και τρεις αλλοδαποί που δηλώνουν Παλαιστινιακής καταγωγής, καθώς κι ένας άστεγος που διέμενε στην Πρυτανεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλλουν στον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε παρόμοιου τύπου επέμβαση στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

(Το ρεπορτάζ της ΔΤ για την αστυνομική επιχείρηση)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης